ΜΑΝΗ. «Το σκάφος ήταν σε μια πολύ δύσκολη περιοχή στα όρια Μεσσηνίας – Λακωνίας, βραχώδης από τη στεριά, …, .Πήγαμε με ένα αλιευτικό σκάφος για να προσεγγίσουμε την περιοχή έτσι ώστε να βρούμε σε ποιο σημείο ήταν οι άνθρωποι αυτοί που χρήζουν άμεσης βοήθειας και φροντίδας», περιέγραφε προηγουμένως στην ΕΡΤ ο Ανάργυρος Μαριόλης , Δ/ντής του Κ.Υ. Αρεόπολης, τη συμμετοχή της Ομάδας του στη διάσωση των μεταναστών από το ναυάγιο στον όρμο «Αρφίγκια» της Μάνης.

  • Ένστικτο αλληλεγγύης, αλτρουισμού και προσφοράς στον πλησίον

Αργότερα, σχολίαζε, «…Να αγαπάς τον άνθρωπο, να αγαπάς τη ζωή και θα ξημερώσουμε ομορφότερα απόψε». Ενώ, πρόσθετε πως, «Το ένστικτο της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της προσφοράς στον πλησίον υφίστανται ως εγγενή χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και δεν γνωρίζουν όρια …

Να προσπαθήσουμε όλοι να ωθήσουμε τον άνθρωπο πιο κοντά σε έναν απόλεμο κόσμο, που ο ένας θα φροντίζει τον άλλον.»

Ο Ανάργυρος Μαριόλης, διηγήθηκε:

«Όλοι ήταν εκεί!

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Απριλίου 2023 από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για ναυάγιο ιστιοπλοϊκού που μετέφερε μετανάστες στον όρμο «Αρφίγκια» της ευρύτερης περιοχής της Χοτάσιας, στη Μάνη.

  • Δύσκολες ώρες!

Περιοχή δύσβατη, σε μία πλαγιά απόκρημνη, δύσκολα προσπελάσιμη, τόσο δια θαλάσσης όσο και από την ξηρά. Κληθήκαμε να συνδράμουμε στην επιχείρηση διάσωσης και περίθαλψης των μεταναστών, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετά παιδιά.»

  • Συγχαρητήρια

«Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο Λιμεναρχείο Γυθείου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, στη ΓΑΙΑ, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στο ΕΚΑΒ Σπάρτης και σε όλους εκείνους τους εθελοντές Μανιάτες που για άλλη μια φορά ήταν παρόντες στο κάλεσμά μας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο πλήρωμα και φίλους μας Αλέκο, Νικόλαο και Σταυρούλα Γιανναρέα του αλιευτικού σκάφους “Σταυρούλα” από το Καραβοστάσι Οιτύλου, οι οποίοι μας μετέφεραν άμεσα στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Δήμου Ανατολικής Μάνης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και παραμονής των μεταναστών στην περιοχή.

  • Το ένστικτο της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της προσφοράς στον πλησίον υφίστανται ως εγγενή χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και δεν γνωρίζουν όρια. Είναι αυτά που μας καθοδηγούν ως φάρος σε κάθε ναυάγιο ανθρώπων και ανθρωπίνων αξιών. Με αυτό το φάρο φωτίστηκε η πλεύση μας προς την ανιδιοτελή παροχή φροντίδας σε αυτούς που την είχαν περισσότερο από ποτέ ανάγκη και η τρικυμία έμοιαζε στα μάτια μας να γλυκαίνει.

Να προσπαθήσουμε όλοι να ωθήσουμε τον άνθρωπο πιο κοντά σε έναν απόλεμο κόσμο, που ο ένας θα φροντίζει τον άλλον.

ΜΑΝΗ… Συνεχίζουμε!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις