ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus και της αδελφοποίησης με το Κλασικό Λύκειο Tito Livio που εδρεύει στο Μιλάνο, το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μονεμβασίας, υποδέχτηκε 23 μαθητές, τον Διευθυντή του Κλασικού Λυκείου και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Οι Ιταλοί εταίροι έφθασαν στη Μονεμβασία στις 3 Απριλίου και αναχώρησαν στις 16 Απριλίου. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λύκειου Μονεμβασίας τους υποδέχτηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις διδακτικές μεθόδους στην Ελλάδα και στην Ιταλία και ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες γνωριμίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος υλοποιήθηκε από κοινού λογοτεχνικός περίπατος στο Κάστρο και στην οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, προσεγγίζοντας με βιωματικό τρόπο τη ζωή και το έργο του.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 παρατέθηκε στους φιλοξενούμενους επίσημο δείπνο στη Μονεμβασία με την παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας Σταύρου Χριστάκου, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μονεμβασίας Παναγιώτας Αλειφέρη και της Δημοτικής Συμβούλου, Μαρίας Χαραμή. Παρόντες ήταν και μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Έγιναν χαιρετισμοί, προπόσεις και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η επίσκεψη το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στο οινοποιείο Τσιμπίδη εμπλούτισε τις γνώσεις των φιλοξενουμένων για την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή του παραδοσιακού οίνου Μαλβαζία. Η ξενάγηση στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας καθώς και η επίσκεψη των εταίρων στη Σπάρτη και στον Μυστρά, στον Γέρακα και στην Πλύτρα έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς εταίρους να γνωρίσουν την περιοχή μας και τον τρόπο ζωής μας.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Λύκειο Μονεμβασίας αναφέρει:

«Η παρουσία τους στη Μονεμβασία τη Μεγάλη Εβδομάδα και η ενεργός συμμετοχή τους στον εορτασμό του Πάσχα ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία μας επέτρεψε να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας και ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ιταλία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας, στο Μιλάνο αυτή τη φορά.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συμβολή τους στην επιτυχία της φιλοξενίας:

  1. Τον Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας για την προσφορά γλυκισμάτων και παγωτών.
  2. Την Επιχείρηση Μορέως Ήδιστα για την προσφορά ατομικής συσκευασίας αμυγδαλωτών σε όλους τους φιλοξενούμενους.
  3. Την Γκαλερί του κ. Γρηγορέα για την προσφορά αφισών.
  4. Την Οινοποιητική Μονεμβασίας για την ξενάγηση και την προσφορά αναμνηστικών δώρων.
  5. Το Σούπερ Μάρκετ Λεκάκης για την προσφορά χυμών.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις