ΣΚΑΛΑ. Η Επιτροπή Αγώνα στον Δήμο Ευρώτα για τις αυξήσεις των τελών παρεμβαίνει αντιδρώντας στην αύξηση τους κατά μ.ο. 130%. Όπως αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής «την Τρίτη 13/2 η δημοτική αρχή φέρνει προς ψήφιση στο ΔΣ την οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών από 62% -200% για κατοικίες και μαγαζιά του δήμου μας».

«Ο δήμος εξυπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους»

Σε μια εποχή που το κόστος διαβίωσης έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα επίπεδα, εξαιτίας της αύξησης σε βασικά καταναλωτικά είδη και στο ενεργειακό κόστος «η επανεκλεγείσα Δημοτική αρχή, όντας πιστή στο κυβερνητικό πρόγραμμα της λειτουργίας των δήμων στην βάση της ανταποδοτικότητας, ως φορομπηχτικων μηχανισμών για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να φορτώσει επιπλέον βάρη στις πλάτες των πολιτών που ασφυκτιούν να επιβιώσουν σφίγγοντας κάθε μήνα όλο και περισσότερο το ζωνάρι...»

Οι δημότες αναφέρονται σε αυξήσεις που αφορούν στα τέλη ηλεκτροφωτισμού καθώς και στα τέλη καθαριότητας «δηλαδή τα υπερκέρδη που απαιτεί η ΤΕΡΝΑ για να θάβει απορρίμματα από όλη την Πελοπόννησο δίπλα στα σπίτια μας και τα νερά μας!! Τα δικαστήρια μπορεί να μην έχουν αποφανθεί για την νομιμότητα του έργου αλλά η πληρωμή δεν μπορεί να περιμένει…» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Βάζουν στο κάδρο και την ΤΕΡΝΑ

Η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει χαρακτηριστικα: «Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη, αυτή δηλαδή για τα υπέρογκα ποσά, τις ρήτρες και το τέλος ταφής που προβλέπει η αμαρτωλή και αντιπεριβαλλοντική ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Το αφήγημα που αναμασούσαν οι κύριοι της Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής, περί αντισταθμιστικών οφελών της Σκάλας ως τόπου θαψίματος των σκουπιδιών καταρρέει σαν χάρτινος πύργος καθότι ειδικά στην ΔΚ ΣΚΑΛΑΣ το ποσοστό των αυξήσεων είναι ακόμα υψηλότερο και από τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου.

Ο αγώνας ενάντια στο έργο ταφόπλακα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για όσες υπάρχουν στην ζωή μας οι ολέθριες επιπτώσεις του. Την Τρίτη 13/2 στις 7.00 μμ. στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου πρέπει κάτοικοι, επαγγελματίες μαγαζάτορες σύλλογοι και φορείς να ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας να πάρουν πίσω τις αυξήσεις. Τέρμα στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία! Όχι άλλη θυσία για την ΤΕΡΝΑ και τα κοράκια των ενεργειακών ομίλων!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις