ΓΥΘΕΙΟ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου το μέλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» Παύλος Μιχαλακάκος επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Δ.Ε. Σμήνου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Όπως αναφέρει η Παράταξη σε σχετική ανακοίνωση «κατόπιν πρόσκλησης ορκωμοσίας για τις 23-12-2023, κατέθεσε αμέσως αίτηση απευθυνόμενη στον Δήμαρχο, γνωστοποιώντας εγκαίρως ότι αδυνατεί να προσέλθει στην προγραμματισμένη ημερομηνία ορκωμοσίας του Δημάρχου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και δη ζήτησε να ορκιστεί από τις 27 Δεκεμβρίου 2023, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες των Χριστουγέννων.

Ο κ. Δήμαρχος αγνόησε την παραπάνω αίτηση του Παύλου Μιχαλακάκου, καλώντας στις 27 Δεκεμβρίου με πρόσκληση την επιλαχούσα, αναπληρωματική, σύμβουλο του συνδυασμού μας για να ορκισθεί, αντί του επανεκλεγμένου Δημοτικού μας Συμβούλου!»

Τα μέλη της παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας» αναφέρουν επίσης: «Μετά την άδικη συμπεριφορά του Δημάρχου, ο εκλεγμένος δημοτικός μας σύμβουλος, αναγκάστηκε να προσφύγει παραμονή Πρωτοχρονιάς ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να δικαιωθεί…

Αδιαφόρησε η Αποκεντρωμένη

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αδιαφόρησε για την υπόθεση και μάλιστα εξέδωσε αμέσως διαπιστωτική πράξη κηρύσσοντας τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο έκπτωτο από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου!

Η δημοτική μας παράταξη και τα εκλεγμένα μέλη της στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθούμε το θέατρο τού παραλόγου με την συνεχιζόμενη προσπάθεια να καλυφθεί, να δικαιωθεί, η θεσμική εκτροπή, μέσω της διοικητικής συμπαιγνίας που σχετίζεται με την παράταση του αποκλεισμού του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, επίλεκτου μέλους της παράταξης μας, Παύλου Μιχαλακάκου.

Η (συγ)κάλυψη και η προσπάθεια δικαίωσης της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας που επέδειξε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ. Κατσαρός έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δημάρχου κ.Π. Ανδρεάκου στον εκλεγμένο Δημοτικό μας Σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο δεν είναι μόνο ανησυχητική, είναι επιεικώς εξοργιστική.

Αυθαιρεσία και εκτροπή

Ο αυθαίρετος αποκλεισμός τού Παύλου Μιχαλακάκου προφανώς σχετίζεται με την παρουσία και την δράση του στο δημοτικό συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΜ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου 2019-2023, τον καταγγελτικό του λόγο, τις αποκαλύψεις σκανδάλων που έχουν μάλιστα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...

Γνωστή και πάγια τακτική της δημοτικής αρχής η προσπάθεια κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής εξόντωσης των ενοχλητικών αντιπάλων! Η υπερκείμενη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα) όμως γιατί συντάσσεται με την αυθαιρεσία και την θεσμική εκτροπή;!

Προσφυγή και δημοσιότητα

Γιατί αναγκάζει έναν νέο άνθρωπο, έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη, έναν ενεργό πολίτη, να στρέφεται για την εξόφθαλμη και προφανή δικαίωσή του, στην δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με τεράστια ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος;!

Η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας» δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι στέκεται παντοιοτρόπως στο πλευρό του διωκόμενου συναδέλφου μας δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαλακάκου μέχρι την τελική του δικαίωση.

Για τον σκοπό αυτό θα προβεί σε κάθε νόμιμο διάβημα και κάθε σχετική πρωτοβουλία, με πρώτη και αυτονόητη τη δημοσιοποίηση και καταγγελία της υπόθεσης που τελικά θίγει το μεδούλι της λαϊκής κυριαρχίας και της λειτουργίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κανόνων στον τόπο μας».

Την καταγγελία υπογράφουν στο Γύθειο, στις 21-02-2024 οι: Λιγνός Νικόλαος, Πλαγιανάκος Γεώργιος, Μπαγετάκου Βεατρίκη, Μητσάκος Ευθύμιος, Παντελεάκος Κυριάκος, Δημακόγιαννης Γεώργιος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις