ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/02), η παρουσίαση του προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών, στο οποίο ο Δήμος Καλαμάτας επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με το Δήμο Κισσάμου, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, μελών της Δημοτικής Αρχής, Προέδρων Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων και οργανισμών.

Το σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Καλαμάτας συντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί τη WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο «Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο».

Δεδομένα για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν για την πρόοδο του υπό κατάρτιση σχεδίου, ενώ συζήτησαν και αντάλλαξαν σχόλια και απόψεις με τους παρευρισκόμενους, ώστε τα δεδομένα να ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία κατάρτισης του τελικού σχεδίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις