ΛΑΚΩΝΙΑ. Σημαντική έως δραματική υποστελέχωση σε Ιατρικό προσωπικό, επικρατεί στο ΕΣΥ Λακωνίας με το Νοσοκομείο Σπάρτης να αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες ζητήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού και κάλυψης θέσεων εφημερίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των αναγκών, αποτελεί η πρόσφατη δημόσια προκήρυξη δέκα (10) θέσεων συνολικά, Ιατρικού προσωπικού, την οποία έχει δημοσιεύσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Το θέμα είναι ότι από την προκήρυξη έως την κάλυψη των θέσεων απαιτείται χρόνος κατά τοινοποίο οι παροχές υπηρεσιών υγείας, στους πιο πάνω ειδικότητες ιατρών, θα είναι περιορισμένες. Συνέπεια του περιορισμού και τα κενά στις εφημερίες.

Το Notospress επικοινώνησε με τις διοικήσεις των Κέντρων Υγείας Γυθείου και Βλαχιώτη, σε ότι έχει να κάνει με την ενδεχόμενη συνεχή απορρόφηση ιατρικού προσωπικού, από τα συγκεκριμένα κέντρα υγείας προς το Νοσοκομείο Σπάρτης, για την κάλυψη των κενών στις εφημερίες. Σε ότι αφορά τα ερωτήματα μας, για το αν προκαλείται πρόβλημα από την συστηματική υποστελέχωση των κέντρων υγείας προς χάριν του Νοσοκομείου Σπάρτης, οι διοικήσεις μας απάντησαν, ότι δεν προκαλείται κάποια σημαντική έλλειψη και πως οι ανάγκες των εφημεριών στα κέντρα υγείας, (θα) καλύπτονται από το απομένον ιατρικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις