ΣΚΑΛΑ. Σε αυτοψία προχώρησαν δημοτική αρχή Ευρώτα, αντιπολίτευση Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Σκάλας όταν νερό και υγρασία εισέρευσαν σε κύκλωμα ρεύματος μέσα σε αίθουσα προκαλώντας βραχυκύκλωμα!

Οι γονείς μέσω του Συλλόγου είχαν ενημερώσει τον Δήμο με έγγραφα για τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών μονάδων 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, όπως γράφει το spartanews.gr. Η ανησυχία των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, έφερε αποτελέσματα και την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους του σχολείου.

Τι καταγγέλλει ο Παναγιώτης Παυλάκης - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ευρώτα , Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

«Η αυτοψία για τα προβλήματα έπρεπε να είχε γίνει με το κλείσιμο του σχολείου από πέρσι. Υπήρξε μια μικρή έκρηξη σε πίνακα ρεύματος μέσα σε αίθουσα του σχολείου μετά από διείσδυση νερών μέσα στον τοίχο».

Τι απαντά ο Δήμος Βέρδος – Δήμαρχος Ευρώτα

«Ο δήμος Ευρώτα είναι δίπλα στα σχολεία και έχει δαπανήσει πολλά χρήματα. Με το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε είχαμε ασχοληθεί πριν 4 χρόνια και είχε γίνει η σχετική μόνωση και την ημέρα που υπήρξε και πάλι πρόβλημα , ήρθε άμεσα ο ηλεκτρολόγος και επιλήφθηκε του θέματος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ευρώτα.

Παναγιώτης Κομπόγιωργας – Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας

«Υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο , προσπαθούμε να τα λύσουμε, έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας».

Όλοι οι παραπάνω που έχουν αρμοδιότητα για την τήρηση των όρων ασφαλούς εκπαίδευσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εφησυχασμός τους αποκλιμακώνει μεν την ένταση γονέων και μαθητών αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους οποίους πλέον θα έχουν απόλυτη την ευθύνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις