ΠΑΤΡΑ. Φραστικό επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη λήξη της σημερινής δικαστικής συνεδρίασης για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

«Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου. Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις» τού φώναξε η κατηγορουμένη η οποία κατά την κατάθεσή του έδειχνε αρκετές φορές εκνευρισμένη.

Τότε, ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Για ποια παιδιά λες, για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ, θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια προσπαθώντας να περιγράψει τα χρόνια της οικογενειακής του ζωής, ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση ανθρωποκτονίας των δυο μικρότερων κοριτσιών του. «Δεν θέλω να κλαίω, συγχωρέστε με!» είπε, καθώς μιλούσε για όσα ακολούθησαν το θάνατο της Μαλένας, τον οποίο -όπως και εκείνον της Ίριδας- χαρακτήρισε «δολοφονία».

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια να χάνει τα τρία του παιδιά, κατέθεσε για τη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και για τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή οι κόρες του.

Χωρίς να είναι σε θέση να καταθέσει πολλές λεπτομέρειες ως προς τις ημερομηνίες και τους διαλόγους που είχαν λάβει χώρα, ο ίδιος επιχείρησε να απαντήσει στις ερωτήσεις της προέδρου επισημαίνοντας: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και μας έκανε να ξεχάσουμε τα πάντα. Δεν προλάβαινα από το ένα συμβάν να περάσω στο άλλο…».

Περιέγραψε τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφέροντας: «Ό τι μου έλεγε το πίστευα, της είχα τυφλή εμπιστοσύνη» και εξηγώντας: «Τα περισσότερα πράγματα έχουν διαγραφεί από το μυαλό μου. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι έχει γίνει».

Πισπιρίγκου: Παρατείνεται για έξι μήνες η κράτησή της

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη ένα εξάμηνο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία παρέπεμψε στο παραπεμπτικό βούλευμα και ειδικότερα, στην ιατροδικαστική γνωμάτευση όπου γίνεται λόγος για «αναπάντεχους, απροσδιόριστους θανάτους παρουσία μόνο της μητέρας». Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, «λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής εις βάρος της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της – ότι έδρασε με σκληρότητα και μεθοδευμένα- κρίνεται πως εφόσον αφέθηκε ελεύθερη μπορεί να διαπράξει ομοειδή αδικήματα. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει χάσει και τα τρία της παιδιά, ενώ αναφορά έγινε στις ιατρικές εκθέσεις άλλων επιστημόνων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έρχονται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η πρώτη γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι εκδικάζεται η δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ συνεχίζεται σε άλλο δικαστήριο η δίκη της για την ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το κορίτσι νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Αντιστοίχως, δύο χρόνια μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε την Ίριδα, ένα βρέφος έξι μηνών, στο δωμάτιο που κοιμόταν. Το βούλευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός θανάτου σε αμφότερους τους ερευνηθέντες θανάτους είναι ο ίδιος, επομένως διαγράφεται ένα συγκεκριμένο modus operandi».

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις