ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (05/03), συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενεργείας κ. Νίκου Ταγαρά και Ενώσεων και Συλλόγων Ξενοδόχων, Πολιτιστικών και Αναπτυξιακών Φορέων της Πελοποννήσου με κεντρικά θέματα συζήτησης:

Την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), σε εκτενές μέρος του ανατολικού παράκτιου τόξου της Πελοποννήσου και την άνευ σχεδιασμού αδειοδότησης εγκατάστασης αιολικών πάρκων μεγάλης κλίμακας σε μεγάλο μέρος των ορεινών όγκων της Πελοποννήσου.

Οι συμμετέχοντες στην κοινή σύσκεψη

Στη σύσκεψη, παρουσία του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά και υπηρεσιακών παραγόντων εκ μέρους των Συλλογικών Φορέων, συμμετείχαν ο κ. Κων/νος Μαρινάκος, Πρόεδρος του Τ.Ο.Π.-Επικ.Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κ. Αποστολόπουλος Σπύρος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του «Αρκαδικού χωριού»- νομικός και ο κ. Γιάννης Λαγός Πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο.-Περιφέρειας Πελοποννήσου - οικονομολόγος.

Στα πλαίσια του διαλόγου που αναπτύχθηκε, οι εκπρόσωποι μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό των φορέων, των επιχειρηματιών και των κατοίκων των θιγόμενων περιοχών στην ανευ χωροταξικού σχεδιασμού υλοποίηση των ανωτέρω έργων, εφόσον κάτι ανάλογο θα είχε ως αποτέλεσμα την τουριστική υποβάθμιση της Πελοποννήσου και την πλήρη ακύρωση των προσπαθειών που καταβάλλονται εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων με την αναπτυξιακή διαδικασία φορέων για την υποστήριξη ενός προτύπου τουριστικής ανάπτυξης με αειφόρα και βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Πρόθεση του αρμόδιου Υφυπουργού να βρεθούν λύσεις

Από πλευράς του ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, φάνηκε να κατανοεί σε βάθος τα ειδικότερα προβλήματα και τις αρνητικές επιδράσεις που μπορούν να ανακύψουν σε φυσικό και δομημένο περιβάλλον, από ανάλογες δραστηριότητες και εξέφρασε την επιθυμία να αναζητηθούν, με την ανάλογη τεκμηρίωση, οι λύσεις εκείνες που θα επιτρέψουν μια ορθολογικότερη προσέγγιση των επίμαχων ζητημάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην κάλυψη των αναγκών του ντόπιου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις