ΠΑΤΡΑ. Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παρέστη στην ημερίδα με θέμα: «300 μεταμοσχεύσεις νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών», που διοργάνωσε, σήμερα την Τετάρτη (13/03), στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ, το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για καλή επιτυχία στην ημερίδα σας. Ευχαριστούμε τον καθηγητή και διευθυντή του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μας κ. Δημήτρη Γούμενο για την πρόσκληση και να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες στην οργανωτική επιτροπή, τους διακεκριμένους ομιλητές καθηγητές της ιατρικής επιστήμης, Παθολογίας - Νεφρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων.

Όπως και τους συνεργάτες τους άλλων ειδικοτήτων, όπως επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό, για το σπουδαίο τους έργο. Η σημερινή επιστημονική εκδήλωση, ημερίδα, γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση 300 μεταμοσχεύσεων νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και μάλιστα με αποτελέσματα εφάμιλλα των μεγάλων μεταμοσχευτικών κέντρων του εξωτερικού.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, να ενημερωθούμε για θέματα που αφορούν στη χρόνια νεφρική νόσο, μια νόσο γενικευμένη στον πληθυσμό της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του 2023 της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας το 10% του ενηλίκου πληθυσμού πάσχει από χρόνια νεφρική νόσο, το 10% από αυτούς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και 13.000 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

«Η δωρεά οργάνων είναι πηγή ζωής»

Με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις νεφρού όπως επίσης για την αξία και καθοριστική σημασία της δωρεάς οργάνων, κάτι που αποτυπώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στα λόγια του πρώτου λήπτη μοσχεύματος νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας τον Μάιο του 1997 που είχε πει ότι «Η δωρεά οργάνων είναι πηγή ζωής και η μοναδική διαδρομή για να συνεχίσουν κάποιοι άνθρωποι να αναπνέουν, να ζουν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις