ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη την Κυριακή 17 Μαρτίου στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, με τις οποίες κορυφώθηκε ο φετινός εορτασμός αναφορικά με την 203η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσία αρκετών κυβερνητικών στελεχών μεταξύ αυτών και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και το καλωσόρισμα του Δημάρχου, Πέτρου Ανδρεάκου, ακολούθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από μαθητές και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Προέδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη. Αργότερα, στην Πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Το διαχρονικό μήνυμα της Αδούλωτης Μάνης

Το πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με Παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Λακωνίας, Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συλλόγων και Στρατιωτικών Τμημάτων. O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, τόνισε τη δίψα για ελεύθερο και ανεξάρτητο αέρα που ένωσε τους Μανιάτες και έστειλε το μήνυμα πως «η κοινή θέληση πρέπει να ενώνει σήμερα και εμάς. Θέληση για συνεργασία. Θέληση για αλληλεγγύη. Θέληση για πρόοδο και εξέλιξη. Θέληση για να ανεβάζουμε κάθε μέρα τη Πατρίδα μας ψηλότερα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις