ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, μίλησε στη «Super Κατερίνα» και την Κατερίνα Καινούργιου για τις εικόνες του άρματος που ήταν αφιερωμένο στον Στέφανο Κασσελάκη στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

«Αυτό δεν είναι πολιτική σάτιρα, αυτό είναι ντροπή, αυτό είναι χυδαίο, είναι ομοφοβικό σχόλιο. Δεν είναι πολιτική σάτιρα, μόνο και μόνο το τι φοράει ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι ντροπιαστικό. Σας αρέσει αυτή η εικόνα να βγαίνει για την πόλη σας, για τον τόπο σας;», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Είμαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού που, από τα μικρά μου παιδικά χρόνια, είμαι σε συλλόγους με βλάχικους γάμους και κάνουμε πολιτική σάτιρα. Είναι ένα ιστορικό καρναβάλι, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το υποβαθμίζουμε», απάντησε ο κ. Βέρδος.

Παρέμβαση έκανε και ο Δήμος Νταλιάνης, πρώην δήμαρχος Κροκεών αναφέροντας ότι αυτό δεν ήταν πολιτική σάτιρα και δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια το Καρναβάλι Κροκεών διολισθαίνει.

Πολίτες από τις Κροκεές μας είπαν και συνοψίζουμε:

«Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το Καρναβάλι σατιρίζει όχι μόνον το πολιτικό αλλά και το κοινωνικό σκέλος των δημόσιων προσώπων. Συχνά δε με αλληγορικό αλλά σκληρό τρόπο. Επί του προκειμένου έχουμε κάνουμε με αναφορά σε προσωπικά χαρακτηριστικά και προτιμήσεις. Ενίοτε και αυτά συνυπάρχουν στην καρναβαλική σάτιρα. Έχουμε δει να σατιρίζεται ο Παπανδρέου για τα στήθη της «Μιμής» στα οποία φερόταν να έχει χαθεί, ο Πάγκαλος για την μεγάλη κοιλιά του και το «μαζί τα φάγαμε», οι Χρυσαυγίτες για την αμφίεσή τους δίπλα σε κρεματόρια Εβραίων, ο Καραμανλής να παίζει playstation, σε ανάλογη θέση και στάση, στο σπίτι του ενώ η Ελλάδα ήταν σε κρίση, κ.λ.π. Ποιος ξεχνά τα άρματα ανά την Ελλάδα με τους Έλληνες Πρωθυπουργούς στα γόνατα ενώπιον της Τρόϊκας. Στην Ελλάδα του 2024 κανείς δεν κινδυνεύει και κανείς δεν λογοδοτεί σε κανέναν για τις προσωπικές του επιλογές ακόμα και όταν επειδή είναι δημοφιλής και κατέχει θέση εξουσίας γίνεται θέμα Καρναβαλιού. Ισως, ο Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα, να κινδυνεύει περισσότερο από τα ελεγχόμενα Media παρά από τα ανεξέλεγκτα καρναβάλια.».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις