ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, Λάκωνας στην καταγωγή, στο «Στούντιο 4» και περιέγραψε το αεροπορικό ατύχημα που είχε στον Πάρνωνα το 1990 με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε και ο δημοσιογράφος, Άγγελος Πυριόχος.

«Με αξίωσε ο Θεός να πάρω ένα αεροπλάνο, αλλά δεν με αξίωσε να το χαρώ. Βρήκαμε τον χρόνο και πήγαμε στη Σπάρτη. Γυρίζοντας, δεν έπιαναν οι ασύρματοι. Φύγαμε, αλλά ο καιρός ήταν κακός. Φτάνοντας στον Πάρνωνα, ξεμπουκάρει μια νέφωση καταιγιδοφόρα, μας μπλοκάρει και μένουμε ακυβέρνητοι», είπε αρχικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και που πέσαμε, δεν σκέφτεσαι τίποτα. Μετά σκέφτεσαι. Σκάσαμε σε κάτι βράχια και πεταχτήκαμε έξω. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ευτυχώς που δεν φορούσαμε ζώνες, γιατί θα ήμασταν οι μισοί μέσα και οι μισοί έξω. Τη γλυτώσαμε. Μας έψαχναν, μας βρήκαν. Τα ελικόπτερα δεν πέταγαν για να έρθουν να μας πάρουν επειδή είχε πάρα πολύ κακό καιρό», συμπλήρωσε.

«Έχω κάνει πρόβα για τον θάνατο - Μου άλλαξε τη ζωή»

Σε εκείνο το σημείο ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος δεν έκρυψε ότι είδε να βγαίνει από το στόμα του, ενώ εξομολογήθηκε ότι η όλη εμπειρία του άλλαξε τη ζωή.

«Εγώ "έφυγα", πήγα προς τα πάνω. Τα είδα όλα. Είδα τα τούνελ, άκουσα τις μουσικές, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω, έβλεπα από πάνω τι έκαναν στο σώμα μου. Τους τα είπα μετά. Τη γλιτώσαμε και είμαστε εδώ μαζί σας. Έχω κάνει πρόβα για τον θάνατο και είμαι εντάξει. Μετά από αυτό, είδα ντοκιμαντέρ αμερικάνικα με εμπειρίες ανθρώπων τέτοιες και ήταν παρόμοιες», είπε ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Μετά αρχίζεις μέσα σου και κάνεις διάφορες σκέψεις. Δεν θες να πειράξεις κανέναν, σκέφτεσαι ότι η ζωή είναι μικρή. Έβλεπα κάποιους που τσακώνονται και ήθελα να πάω να τους χωρίσω. Μου άλλαξε τη ζωή. Θεωρώ ότι καλώς έγινε. Μου έμαθε πολλά πράγματα, να αγαπάω περισσότερο τους ανθρώπους, να σκέφτομαι ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ο γιατρός μου με συναρμολόγησε γιατί είχα 23 κατάγματα», ανέφερε ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις