ΠΑΤΡΑ. Ρεπορτάζ αφιερωμένο στην καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Daily Mail.

Στους τίτλους του το βρετανικό σάιτ αναφέρει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου πως «ισόβια κάθειρξη στην Ελληνίδα μητέρα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της, ενώ προηγουμένως είχε ποζάρει για στη τελευταία φωτογραφία με το παιδί παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ένα στοργικό γονιό».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της με κεταμίνη. Η 35χρονη μητέρα ερευνάται και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της μέσα σε τρία χρόνια» γράφει σε άλλους τίτλους και προσθέτει «Η Πισπιρίγκου υποστήριξε σταθερά την αθωότητα της κατά τη διάρκεια μίας μακράς δίκης», ενώ αναλύει την πολύκροτη υπόθεση εστιάζοντας τόσο στην απόφαση του δικαστηρίου και την ποινή που της επιβλήθηκε, όσο και στην αντίδραση του κόσμου μετά τη σύλληψή της τον Μάρτιο του 2023.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποδείχτηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022, η οποία έμεινε μήνες στο νοσοκομείο, καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις που την οδήγησαν στην παράλυση. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον μία από τις προηγούμενες διαμονές της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της γενέτειράς της Πάτρας. Η αρχική απόπειρα απέτυχε, αφήνοντας την κόρη της παράλυτη.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει: «Η Πισπιρίγκου είχε ποζάρει για μια τελευταία φωτογραφία με την Τζωρτζίνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως στοργική μητέρα, χαμογελώντας στη μικρή της κόρη πριν της δώσει τη μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022».

Η Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή εδώ και δύο χρόνια και περιμένει επίσης την απόφαση για τις ύποπτους θανάτους των κοριτσιών της Μαλένα, τρεισήμισι ετών η οποία πέθανε το 2019, και της Ίριδας, ηλικίας μόλις έξι μηνών η οποία πέθανε το 2021.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για εθνική κατακραυγή, καθώς αναφέρεται στους προπηλακισμούς διαδηλωτών έξω από το σπίτι της. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από το οίκημα λίγο μετά τη σύλληψή της καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε αυθόρμητα, βρίζοντας την μητέρα και ζητώντας την καταδίκη της.

Η Daily Mail αναφέρεται και στον ιατροδικάστή Γρηγόρη Λέων και τον ρόλο του στην υπόθεση, ο οποίος δήλωνε πως η εκταφή των άλλων παιδιών της το 2022 επιβεβαίωσε ότι «οι εγκληματικές πράξεις ήταν η αιτία θανάτου». «Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την Πισπιρίγκου, «σύγχρονη Μήδεια». Η 35χρονη υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Η μητέρα της Πισπιρίγκου μετά την απαγγελία κατηγοριών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της είναι ικανή να σκοτώσει τα τρία παιδιά. Το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι η Πισπιρίγκου διέπραξε και τα δύο αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις