ΤΡΙΠΟΛΗ. Η 1η Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων Κέντρων Κοινότητας» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/03), στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου.

Ακολούθησε εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλη Διαμαντόπουλου καθώς και παρουσίαση του προγράμματος από την προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υπεύθυνη της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου», Δήμητρα Παπούλια.

Παρόντες όλοι οι φορείς της Περιφέρειας στην συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Xωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, o Aντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, η Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτών, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Πελοποννήσου καθώς και τα στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.

Απαραίτητο το πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας

Σκοπός της εν λόγω συνεδρίασης ήταν η ανάδειξη της σημασίας της ενεργούς συμμετοχής της αυτοδιοίκησης στους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας και συνοχής τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο καθώς και της διεύρυνσης των παροχών κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της αύξησης κοινωνικών δομών. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως για την επίτευξη μιας συνεκτικής κοινωνικής πολιτικής κρίνεται απαραίτητη η γόνιμη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την ένταξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ευχαριστώντας τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων για τη γόνιμη συζήτηση, εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή η συνεργασία θα αποφέρει καρπούς τόσο στην κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά όσο και στην άσκηση μιας σύγχρονης καινοτόμου πολιτικής στα ευαίσθητα κοινωνικά δρώμενα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις