ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Έφυγε» από τη ζωή η 38χρονη μητέρα που είχε σωθεί όταν ήταν βρέφος δέκα ημερών από τον φονικό σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.

Η Μαρία, αν και κατάφερε να βγει ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τα συντρίμμια δεν βγήκε εντελώς αλόβητη. Οι διασώστες την εντόπισαν με τις αισθήσεις της, ωστόσο έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε δηλώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

«Η Μαρία είχε αφόρητους πόνους, πάθαινε επιληψία», λέει ο πατέρας της

Ο πατέρας της Μαρίας στάθηκε δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια σαν μάνα και πατέρας. Τη μεγάλωσε με πολλή αγάπη. Όπως υποστήριξε, μπορεί να επιβίωσε μέσα στα ερείπια, όμως το γεγονός ότι έμεινε χωρίς οξυγόνο, νερό και φαγητό για τόσες ώρες, τις προκάλεσε πολλά προβλήματα υγείας.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», δήλωσε στην εκπομπή ο πατέρας της μετά τον θάνατό της και πρόσθεσε: «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε.ίχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

Η 38χρονη Ελένη «έφυγε» στις 5 Απριλίου στο σπίτι της, όπου βρισκόταν με το παιδί της, ενώ ήταν έγκυος τριών μηνών. Υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία και δε συνήλθε ποτέ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις