ΑΣΤΡΟΣ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για να τιμήσει και να αναδείξει το ιστορικό γεγονός της συμπλήρωσης των 201 χρόνων από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος το 1823 θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 19:30, στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

Την αυλαία ανοίγουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους που είναι αφιερωμένη στην Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Πρόκειται για ομαδική έκθεση ζωγραφικής του τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» από 09 έως 15 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 10:30-13:30 και 18:00-21:00.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, στις 20:30 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας αφιερωμένη στο Δημοτικό τραγούδι, «Από παλιά…. μέχρι και σήμερα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις