Αγώνα “Rally Sprint” πρόκειται να διοργανώσει η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης μετά από την σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου

Ο αγώνας προσμετράται στο Κύπελλο Χωμάτινων Rally Sprint Ελλάδος και θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 10:30 στη περιοχή των Βρεσθένων σε μια διαδρομή που θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα .

Το Σάββατο τα αυτοκίνητα θα περάσουν τεχνικό έλεγχο στην Αντιπροσωπεία της FORD στο 3ο χλμ. Σπάρτης - Γυθείου από 16:00 έως 19:00. Στις 21:00 θα ακολουθήσει η πανηγυρική εκκίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από την Κεντρική Πλατεία Σπάρτης. Η ειδική διαδρομή για τους θεατές θα κλείσει στις 09:00 και μέχρι το τέλος του αγώνα .

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και με την βοήθεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .

Επιτυχημένο το σεμινάριο για κριτές αυτοκινήτου

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου μετά από σχετική άδεια της ΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη σε αίθουσα του ΚΕΚ «CONSUL» σεμινάριο κριτών αυτοκινήτου, το οποίο παρακολούθησαν 26 υποψήφιοι.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των κριτών στους αγώνες από τον εισηγητή κ. Σταύρο Πάσχο Αντιπρόεδρο της λέσχης του Πύργου και ακολούθησαν γραπτές εξετάσεις.

Το σεμινάριο κρίνεται επιτυχές και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος «πιστεύουμε στην αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας και πάνω απ΄ όλα στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων».