ΛΑΚΩΝΙΑ. Στη ζωή και πόσο μάλλον στην πολιτική, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου. Όταν αυτή η αρετή διακρίνει πρόσωπα και παρατάξεις τότε υπάρχει εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθύτητα και τελικά αξία.

Το τελευταίο διάστημα σταχυολογεί κανείς αναφορές που έχουν να κάνουν με σημεία και έργα στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης τα οποία έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Πρόκειται για το πρόσωπο που είτε τα οραματίστηκε, είτε τα «έτρεξε», είτε τα στήριξε, όχι μόνον με την πολιτική αλλά και την ψυχική βούληση. Τη συγκεκριμένη περίοδο ακούμε για το νέο Μουσείο της Σπάρτης, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να προχωρήσει, κ.λ.π. Ακούμε επίσης, ειδικά μετά την έλευση επισκεπτών το Πάσχα, για τον ρόλο της νέας εισόδου της Σπάρτης αλλά και την ταχύτερη επίσκεψη στο Γεράκι λόγω της γέφυρας του Πόρου. Ακούμε για την υλοποίηση ενός σημαντικού Μεταπτυχιακού στο Ίδρυμα Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά κι εσχάτως ακούσαμε πόσο σημαντικό είναι που η αίθουσα των εκδηλώσεων στο Διοικητήριο Λακωνίας φέρει τα ονόματα των δύο λακώνων Ποιητών Ρίτσου και Βρεττάκου.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αναγνωρίσουν όλοι και κυρίως οι πολιτικοί «αντίπαλοι» ότι είναι έργα και πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν και προχώρησαν επι αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Ντίας Τζανετέα.

Για κάθε έναν που αναφέρεται δημόσια σε αυτά, όπως πρέπει να συμβαίνει και σε κάθε περίπτωση θετικών ή και αρνητικών εξελίξεων, δίκαιο και έντιμο είναι να γίνεται αναφορά στα θεσμικά πρόσωπα που έχουν υπογράψει ή σφραγίσει αυτά τα έργα. Άλλωστε έτσι διαμορφώνεται και ο κώδικας του πολιτικού πολιτισμού σε μια κοινωνία που οδηγεί κάθε γενιά σε καλύτερες μέρες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις