ΣΠΑΡΤΗ. Αυτόν τον μήνα στο sparta.komvos φιλοξενείται η Δρ Έλενα Λαζάρου, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής στην Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, η οποία είναι επίσης ερευνητική συνεργάτης του Ινστιτούτου Chatham House του Λονδίνου και του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Αθήνα.

Η Έλενα Λαζάρου θα συζητήσει με το κοινό το θέμα «Ευρώπη, Διεθνής Γεωπολιτική και Ευκαιρίες για την Ελλάδα» την Δευτέρα, 20 Μαϊου 2024, στις 7 μμ στον πολυχώρο του sparta.komvos (οδός Όθωνος-Αμαλίας 114 στη Σπάρτη).

Η Δρ. Λαζάρου έχει κάνει εκτενή έρευνα και έχει βιώσει από πολύ κοντά τη διαχείριση θεμάτων εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και θεμάτων ασφάλειας, άμυνας και διατλαντικών σχέσεων. Θα αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις παγκοσμίως και θα επικεντρωθεί όχι μόνο στις προκλήσεις αλλά και σε κάποιες θετικές ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα μας.

Μερικά επιπλέον βιογραφικά στοιχεία για την ομιλήτρια

Από το 2010 μέχρι το 2015 η Δρ. Λαζάρου ήταν Επίκουρη Καθηγήτρια και επικεφαλής του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων (2012-2014) στο Πανεπιστήμιο Fundação Getúlio Vargas (FGV) στην Βραζιλία. Παλαιότερα έχει διατελέσει μεταδιδακτορική Υπότροφος - Ερευνήτρια στα Πανεπιστήμια Cambridge και LSE, Επικεφαλής του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητηρίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Sheffield. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί άρθρα και συλλογικούς τόμους σχετικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, περιφερειακής ενοποίησης, εξωτερικής πολιτικής της Βραζιλίας, άμυνας και ασφάλειας και παγκόσμιας διακυβέρνησης. ‘Ελαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις