ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Επεισοδιακό είναι το κλίμα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας πριν την έναρξη της δίκης για τους 9 Αιγύπτιους κατηγορούμενους, για το ναυάγιο της Πύλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενώ έγιναν και 2 προσαγωγές.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καταγγέλλει «χουντικά» μέτρα έξω από τα δικαστήρια

«Η Καλαμάτα ζει μέρες χούντας. Η πρόσβαση στα δικαστήρια Καλαμάτας, που ξεκινάει σε λίγο η δίκη των 9 επιζώντων προσφύγων του ναυαγίου της Πύλου, απαγορεύεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κλούβες και ματ έχουν αποκλείσει το χώρο, η συγκέντρωση έχει ήδη χτυπηθεί και υπάρχουν 3 συλληφθέντες και ένας τραυματίας.
Απαιτούμε:

  • την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο της συγκέντρωσης
  • την άμεση απελευθέρωση των 3 συλληφθέντων

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει άλλο ένα κρατικό έγκλημα θα πέσει στο κενό.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Ολοι και όλες τώρα στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας.»

Δήλωση καταγγελία του Θανάση Πετράκου Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

«Η κυβέρνηση των ενόχων για το έγκλημα της Πύλου που έχασαν τη ζωή τους 600 άνθρωποι έδειξε πάλι το αληθινό πρόσωπο του αυταρχισμού. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επίθεση που με εντολή της, έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στην Καλαμάτα, και τις συλλήψεις του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Κουτουμάνου ,και των άλλων αλληλέγγυων πολιτών Απαιτούμε να, αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη συγκέντρωση .Το έγκλημα, της Πύλου δεν θα συγκαλυφθεί.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις