ΛΑΚΩΝΙΑ. Απ’ ότι φαίνεται τα θέματα του ΕΣΥ στη Λακωνία δεν έχουν μόνον αφορμή, έχουν και αιτία. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την υπόθεση της γιατρού Αναισθησιολόγου που με μια κίνησή της και μόνον δρομολόγησε δύσκολες καταστάσεις.

Πληροφορίες θέλουν την αναισθησιολόγο να υπηρετεί στο Νοσοκομείο των Μολάων όπου είναι η μόνιμη θέση της. Ωστόσο υπηρετεί ουσιαστικά σε αυτό 3 ημέρες τον μήνα γιατί είναι υποχρεωμένη να καλύπτει ανάγκες τόσο στη Νοσηλευτική Μονάδα της Σπάρτης όσο και της Τρίπολης (!).

Πληροφορίες θέλουν τη γιατρό να υπηρετεί στη Σπάρτη σε 4-5 εφημερίες κάθε μήνα και μάλιστα με πρωινό ωράριο.

Ξαφνικά η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας με απόφασή της σταματά, προσωρινά, τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο των Μολάων. Αυτή η εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αλλά και πολίτες που ενημερώθηκαν, να εκλάβουν αυτή την απόφαση ως ωμή υπονόμευση του χειρουργικού τομέα των Μολάων.

Μια τέτοια ενέργεια όμως δεν μπορεί να είναι τόσο απροκάλυπτη ή απρόκλητη... Η αιτία της δυσάρεστης εξέλιξης ίσως να βρίσκεται σε κάτι πιο σαφές και μάλλον αναπόφευκτο.

Πληροφορίες θέλουν να έχει προκύψει ζήτημα τέλεσης των Χειρουργείων διότι η διευθύντρια Αναισθησιολογίας των Μολάων έχει καταθέσει επίσημα έγγραφο στο οποίο αναφέρει λόγους για τους οποίους υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης των τακτικών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Μολάων. Όπως είναι φυσικό από τη στιγμή που η γιατρός εξαντλεί τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νομοθέτης για να γίνεται ένα χειρουργείο, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξετάσει την αναφορά της γιατρού απ’ όλες τις πλευρές και νομικά, και μέχρι να καταλήξει σε συμπέρασμα είναι αναμενόμενο ότι δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία εφόσον είναι αδύνατη άμεση στελέχωση. Με λίγα λόγια η γιατρός δημιουργεί, μάλλον, ένα τέτοιο τετελεσμένο που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου όχι μόνον στο Νοσοκομείο των Μολάων αλλά σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο της χώρας που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στελέχωσης ιατρικού προσωπικού με αυτό των Μολάων.

Η γιατρός παρενέβη δηλαδή «χωρίς αναισθητικό...».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις