ΜΟΛΑΟΙ. Σχετικά με δημοσίευμα του notospress γιατροί των Μολάων στο ΕΣΥ διευκρινίζουν ότι είναι στη διάθεση του Συστήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά στην παθολογική Κλινική της Σπάρτης ενώ αναμένουν γνωμοδότηση της ΥΠΕ για την τέλεση χειρουργείων στους Μολάους.

Η Παθολογική των Μολάων καλύπτει εδώ και δύο μήνες τα κενά της Παθολογικής της Νοσηλευτικής Μονάδας της Σπάρτης. Οι Παθολόγοι των Μολάων κάνουν εφημερίες στα κενά της Σπάρτης και καλύπτουν όλον τον νομό. Πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή ήταν και η πρότασή τους στον Υπουργό κ. Γεωργιάδη και στην 6η ΥΠΕ στη συνάντηση που έγινε Αθήνα, παρουσία των βουλευτών του νομού. Μια πρόταση για να αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις έως ότου βρεθούν παθολόγοι για τη Σπάρτη.

Οι γιατροί των Μολάων αναμένουν τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΥΠΕ για το έγγραφο της αναισθησιολόγου. Γνωμοδότηση που θα ξεκαθαρίζει ποια χειρουργεία μπορούν να γίνονται στη Ν.Μ. Μολάων, όπως και στη ΝΜ Σπάρτης, γιατί, όπως γράφει και η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία στη γνωμοδότηση της, χειρουργεία χαμηλού και μέτριου κινδύνου, υπό προϋποθέσεις, γίνονται παντού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις