ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τ. δήμαρχος Σπάρτης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Πέτρος Δούκας κρατά «ζωντανή» την υπόθεση της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης. Ξαναμίλησε με την GULFAIR ACADEMY GROUP για να ξαναστείλουν προσφορά σύμφωνα με τις συμβουλές των δικηγόρων τους και θα στείλουν δικό τους σχέδιο σύμβασης την άλλη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Δούκας αν υπάρχει καλύτερη προσφορά και συμφωνία στα χέρια του δήμου, θα πρέπει να προχωρήσει. Ζητά ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και σημειώνει:

«Λάβετε υπ’ όψη ότι κάθε μήνας απραξίας με κλειστό αεροδρόμιο = απώλεια πολλών χιλιάδων ευρώ στο ΑΕΠ = ακαθάριστο προϊόν του Δήμου = απώλεια εισοδημάτων για τους δημότες!» Αναφέρει πως αν δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά, τότε πρέπει να κληθεί η GULFAIR σε ένα τραπέζι για 5-6 ώρες, και να εξεταστεί γραμμή προς γραμμή η πρότασή τους, μήπως και αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ο Πέτρος Δούκας δεν συμφωνεί με την άποψη που λέει «να γίνει το αεροδρόμιο Σπάρτης απλά ένα τσάμπα πάρκινγκ για τα πυροσβεστικά της Καλαμάτας, γιατί στη Καλαμάτα πιάνουν πολύτιμους χώρους πάρκινγκ στο Αεροδρόμιό τους, και εκείνοι, πιο έξυπνοι, τον χρειάζονται για δράσεις που θα τους αποφέρουν έσοδα! Τα πυροσβεστικά τα χρειαζόμαστε φυσικά και αυτονόητα, αλλά να υπάρχει και επιπλέον μεγάλο πλήθος εισοδηματοφόρων δράσεων! Αυτή είναι η μοναδική προτεραιότητα!»

Τέλος καταλήγει με την επισήμανση ότι «το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει στην παραχώρηση = ιδιωτικοποίηση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων! Αυτονόητο ότι οι επενδυτές, για να καλύψουν τις τεράστιες επενδύσεις τους, θα φροντίσουν ενεργά να αδράξουν όλες τις δυνατές και διαθέσιμες αεροπορικές μπίζνες, αυξάνοντας κατά πολύ τον ανταγωνισμό! «Οι καιροί ού μενετοί», όπως αγόρευε ο Περικλής!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις