ΓΥΘΕΙΟ. Στις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Σκάλας Λακωνίας βρέθηκαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, χθες Πέμπτη 24 Μαΐου. Όπως επισημαίνει ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος, «κατά την επίσκεψη αυτή δώσαμε ερεθίσματα στους μικρούς μαθητές σχετικά με τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους σε κάθε πιθανή περίπτωση έκτακτης ανάγκης ( πυρκαγιάς σε ύπαιθρο ή σπίτι, σεισμού, αποφυγή τροχαίου ατυχήματος) και δεχθήκαμε πλήθος ερωτήσεων ή ακόμα και εμποριών που οι μικρού μαθητές ήθελαν να εκφράσουν».

Η ανάλυση, η χρήση, αλλά και τα είδη των πυροσβεστήρων τράβηξαν την προσοχή μαθητών και δασκάλων και τη περιγραφή της στολής κατάσβεσης εντυπωσίασε κάθε ηλικία δημιουργώντας ενθουσιασμό στην ερώτηση «ποιος θέλει να γίνει Πυροσβέστης»

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εκπαίδευση στη χρήση αυλού κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Όχημα του Δήμου Ευρώτα με πλήρωμα εθελοντές πυροσβέστες υπαλλήλους του Δήμου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των μαθητών όταν ένας –ένας έπαιρνε τον αυλό και έριχνε συμπαγή βολή υψηλής πίεσης, με την ανάλογη καθοδήγηση των αξιωματικών της ΠΥ Γυθείου.

Μετά το τέλος της δραστηριότητας στο Νηπιαγωγείο, οι πυροσβέστες δοκίμασαν εδέσματα, δημιουργημένα από τα χέρια των γονέων των μαθητών.