Ο καιρός την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Πελοπόννησο
Αναλυτική πρόγνωση για Σπάρτη, Τρίπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο, Πάτρα και Πύργο
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινά η Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Πελοπόννησο, καθώς η ημέρα αρχίζει με αρκετές περιοχές να έχουν καθαρό καιρό ή τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Σταδιακά, από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα, αυξάνονται οι νεφώσεις και εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι ενισχύονται μέσα στη μέρα, φτάνοντας κατά τόπους τα 4 έως 5 μποφόρ.
Ο καιρός στη Σπάρτη
Την Πέμπτη στη Σπάρτη ο καιρός είναι γενικά ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί καθαρός καιρός. Το πρωί διατηρείται ηλιοφάνεια, ενώ προς το μεσημέρι εμφανίζεται αραιή συννεφιά. Το απόγευμα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις, ενώ το βράδυ αυξάνονται τα σύννεφα και ο καιρός γίνεται συννεφιασμένος. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βόρειοι έως 3 μποφόρ τις πρώτες ώρες, στρέφονται σε βορειοδυτικούς έως 1 μποφόρ το μεσημέρι και ενισχύονται το απόγευμα και βράδυ σε 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Τρίπολη
Την Πέμπτη στην Τρίπολη ο καιρός είναι ψυχρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες επικρατεί περιορισμένη ορατότητα. Το μεσημέρι ο καιρός γίνεται με αρκετές νεφώσεις, ενώ στη συνέχεια επικρατεί συννεφιά. Το απόγευμα εκδηλώνεται ασθενής βροχή, η οποία συνεχίζεται και το βράδυ, με τα φαινόμενα να εντείνονται αργότερα. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ τις πρώτες ώρες, ενισχύονται από το μεσημέρι σε 4 μποφόρ και διατηρούνται στα ίδια επίπεδα έως το βράδυ.

Ο καιρός στην Καλαμάτα
Την Πέμπτη στην Καλαμάτα ο καιρός είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί καθαρός καιρός. Το πρωί εμφανίζονται λίγες νεφώσεις, ενώ προς το μεσημέρι επικρατεί αραιή συννεφιά. Το απόγευμα αυξάνονται τα σύννεφα, ενώ το βράδυ ο καιρός γίνεται συννεφιασμένος και αργότερα εκδηλώνεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βόρειοι έως 3 μποφόρ τις πρώτες ώρες, στρέφονται σε νότιους έως 2 μποφόρ το μεσημέρι και ενισχύονται το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς έως 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός στο Ναύπλιο
Την Πέμπτη στο Ναύπλιο ο καιρός είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες επικρατεί καθαρός καιρός. Προς το μεσημέρι εμφανίζεται αραιή συννεφιά, ενώ το απόγευμα αυξάνονται οι νεφώσεις. Το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται εκ νέου και γίνεται καθαρός, με λίγα σύννεφα αργότερα. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως 2-3 μποφόρ τις πρώτες ώρες, στρέφονται σε νότιους έως 2 μποφόρ το μεσημέρι και ενισχύονται το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Κόρινθο
Την Πέμπτη στην Κόρινθο ο καιρός είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές ώρες επικρατεί καθαρός καιρός, ενώ νωρίς το πρωί παρατηρείται περιορισμένη ορατότητα. Από το πρωί και έως το μεσημέρι ο καιρός είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά. Το απόγευμα αυξάνονται οι νεφώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται εκ νέου και γίνεται καθαρός, με λίγα σύννεφα αργότερα. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ τις πρώτες ώρες, στρέφονται σε βόρειους έως 2-3 μποφόρ μέσα στη μέρα και ενισχύονται το βράδυ σε νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός στην Πάτρα
Την Πέμπτη στην Πάτρα ο καιρός είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές ώρες επικρατεί καθαρός καιρός, ενώ προς το πρωί αυξάνονται οι νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εναλλάσσονται διαστήματα με λίγα και περισσότερα σύννεφα, με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι. Το απόγευμα εμφανίζονται διαστήματα με λιγότερες νεφώσεις, ενώ το βράδυ αυξάνονται εκ νέου τα σύννεφα και αργότερα σημειώνεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί έως 3-4 μποφόρ τις πρώτες ώρες, ενισχύονται το μεσημέρι και το απόγευμα σε βόρειους έως 5 μποφόρ και διατηρούνται στα ίδια επίπεδα έως το βράδυ.

Ο καιρός στον Πύργο
Την Πέμπτη στον Πύργο ο καιρός είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες παρατηρείται περιορισμένη ορατότητα. Το πρωί επικρατούν αρκετές νεφώσεις, ενώ προς το μεσημέρι ο καιρός διατηρείται με σύννεφα. Το μεσημέρι εκδηλώνεται ασθενής βροχή, ενώ το απόγευμα επανέρχονται αρκετές νεφώσεις. Το βράδυ ο καιρός παραμένει συννεφιασμένος και αργότερα σημειώνεται εκ νέου ασθενής βροχή. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως νότιοι έως 1-2 μποφόρ τις πρώτες ώρες, ενισχύονται μέσα στη μέρα σε 4-5 μποφόρ και διατηρούνται στα ίδια επίπεδα έως το βράδυ.

Meteo: Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 26 Μαρτίου
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Βροχές από το απόγευμα στη δυτική χώρα. Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Άνοδος της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026 αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά. Προοδευτικά οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν. Το απόγευμα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Βόρεια Επτάνησα και στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16-17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17-19, στην Ήπειρο από 2 έως 17-19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 19-22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16-17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.