ΣΠΑΡΤΗ. Τους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Λακωνίας και της Δυτικής Μάνης(Λύκειο Καρδαμύλης), βραβεύει και φέτος ο Σύνδεσμος των Απανταχού Λακώνων «Ο Λυκούργος». Η ετήσια εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 11 το πρωί, στο «Κτήμα Εσπερίδες» στους Μολάους. Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα και διάφορα κατά περίπτωση χρηματικά βραβεία, τα οποία διαμορφώνονται ανάλογα με τις δυνατότητες του Συνδέσμου και τις επιλογές των χορηγών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την εκκλησιαστική χορωδία ενώ θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου κ Ευστάθιο.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Π. Παντελεάκης και η αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα. Κύριος ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας, λαογράφος, δημοσιογράφος και στιχουργός Γεώργιος Λεκάκης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κλασικός φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας Αντώνιος Α. Αντωνάκος, θα απονείμει τιμητική πλακέτα στο ζεύγος Αλέξανδρου Τζόρβα-Χρυσαυγής Ατσιδάκου,

Πρόγραμμα εκδήλωσης

11.00 Έναρξη τελετής – Τη Υπερμάχω – Άσματα από την Εκκλησιαστική Χορωδία

11.10 Χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ, Ευστάθιο, Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου

11.20 Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη

11.30 Χαιρετισμός – Εισήγηση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παντελέοντα Παντελεάκη

11.40 Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα

12.00 Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνιο Α. Αντωνάκο κλασσικό φιλόλογο – ιστορικό – συγγραφέα στο ζεύγος Αλέξανδρου Τζόρβα-Χρυσαυγής Ατσιδάκου

12.10 Κύρια ομιλία από τον κ. Γεώργιο Λεκάκη, συγγραφέα, λαογράφο, δημοσιογράφο και στιχουργό

12.30 Απονομή βραβείων - τιμητικών διακρίσεων

13.00 Εθνικός Ύμνος – πέρας τελετής