ΣΠΑΡΤΗ. Πάντα επίκαιρες είναι οι επισημάνσεις του ιατρού Σπύρου Μοιράγια. Στην χαρακτηριστική συνέντευξή του στο notospress.gr είχε αναδείξει ζητήματα, πριν από έναν χρόνο περίπου τα οποία , δυστυχώς, παραμένουν ακόμα επίκαιρα και ζητούμενα.

Είχε τονίσει ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους.
Είχε υπογραμμίσει ότι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης ανταποκρίνεται μεν στο αίτημα των Δημοτών, αφού εκείνοι την ενέκριναν, όχι όμως και στο αίτημα των καιρών…

Ανέφερε ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ κρίσιμος.
Δεν έκρυψε την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συνδυασμού που θα διαχειριστεί τα προβλήματα και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια στα έργα της Αυτοδιοίκησης.
Θύμισε ότι οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να δίνουν χώρο στον άνθρωπο και όχι στο αυτοκίνητο.
Επεσήμανε ότι το ποδήλατο πρέπει να αναδειχθεί ως καθημερινό μέσον στη Σπάρτη.
Σημειώσε ότι η συνεργασία του Δήμου με εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως π.χ. το Αμερικανικό Κολλέγιο θα μπορούσε να δώσει ώθηση τόσο στην εξωστρέφεια της Εκπάιδευσης όσο και της Ανάπτυξης.

Ο Σπύρος Μοιράγιας δεν έχει ανακοινώσει αν και κάτω υπο ποιες προυποθέσεις θα μετέχει στην Αυτοδιοίκηση. Ανεξάρτητα όμως από την τελική απόφασή του, θα ήταν χρήσιμο, όποιος έχει ήδη αποφασίσει να κατέλθη στις εκλογές, να δεί και πάλι την συνάντευξή του ώστε να εμπλουτίσει τον προτασιακό του λόγο αλλά και να ενεργοποιήσει τον προβληματισμό του.