ΣΠΑΡΤΗ. Ενδιαφέρουσα εισήγηση ανέπτυξε ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης στην Ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Αυτοδιοίκηση και Τοπική Ανάπτυξη – Ευκαιρίες ανάπτυξης των Καλλικρατικών Δήμων».

Ο Δήμαρχος Ευρώτα αναφέρθηκε στη συμβολή του Καλλικρατικού Δήμου στην κοινωνική ανάπτυξη του τόπου και περιέγραψε την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Ευρώτα.

Τόνισε ότι ο Δήμος του εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή, ωστόσο έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες κι έχουν δρομολογηθεί έργα που αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων, στην αναψυχή του δημότη, στο περιβάλλον, στην ενέργεια κ.α.

Με προγράμματα που ενισχύουν τη γνώση και τις εμπειρίες υποστηρίζονται οι αγρότες, με πολιτικές αντιμετωπίζεται το ζήτημα των Ρομά και των μεταναστών αλλά και των αδέσποτων ζώων.

Στην τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συνεργασία των ΟΤΑ μπορεί να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς και επισήμανε ότι ο προσανατολισμός κάθε Δήμου πρέπει να είναι Ευρωπαϊκός.