ΜΑΝΗ. Εχθές, 01/09/2015 και περί ώρα 08:57 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Mαρμάρι- Μιανές» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, με πλήρωμα δεκαπέντε αντρών συνολικά, επιχειρώντας κατάσβεση σε εξαιρετικά δύσβατη βραχώδη περιοχή. Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος επτά ανδρών από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση οχημάτων και Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του. Στην ανωτέρω πυρκαγιά συμμετείχαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL τα οποία έκαναν συνεχώς ρίψεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να θέσει την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο στις 20:50 της ιδίας ημέρας και κατασβήνοντας την πλήρως, στις 08:10 της επομένης.

Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση εκατό στρεμμάτων περίπου. Επικεφαλής συντονισμού και διαχείρισης των επίγειων και εναερίων μέσων που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ανωτέρω περιοχή, τέθηκε ο Αν. Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος.

Τα αίτια της ανωτέρω πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας.