ΣΚΑΛΑ. Στο πλαίσιο της αγωγής υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σημαντικό να αναπτυχθούν δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο.

Για αυτόν τον σκοπό έχει δημιουργηθεί το εκπαιδευτικό υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!» που απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ Δημοτικού. Πρόκειται για ένα ολιστικό υλικό προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, στο οποίο εμπλέκεται όχι μόνο το σύστημα του σχολείου (Δημοτικό και Γυμνάσιο), αλλά και το σύστημα της οικογένειας.

Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ομαλής μετάβασης των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο και των προβλημάτων και των δυσκολιών που δημιουργούνται όταν οι μαθητές δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τις απαιτήσεις και το περιβάλλον της νέας σχολικής βαθμίδας, διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!», το οποίο θα έχει διάρκεια 12 ώρες και θα υλοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας Λακωνίας στις 18, 20 & 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 17:00 ως 21:00. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος και η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση kprolip.lakonias@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 27310-23440 ως τις 23 Δεκεμβρίου 2015. Επισημαίνουμε ότι οι θέσεις στο σεμινάριο είναι περιορισμένες (20 άτομα) και η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει αυστηρώς με σειρά προτεραιότητας.