ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Πλήθων», σε μια επιστολή του προς τα μέλη του αναφέρεται στο νέο πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και απέναντι στην εφαρμογή του οποίου εμφανίζεται κατηγορηματικά αρνητικός.

Άλλωστε, ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με αφορμή αυτό ακριβώς το πρόγραμμα έχουν προκυρήξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Ιουνίου «για την υπεράσπιση των Κοινωνικών Αγαθών της Υγείας και της Παιδείας που συρρικνώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική κατάρρευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την εμμονή της στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές».

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου «Ο ΠΛΗΘΩΝ» έχει ως εξής:

«Σχετικά με το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.

Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά αιφνιδιάζει μαθητες-γονείς-εκπαιδευτικούς στέλνοντας την εγκύκλιο υλοποίησης του «αμφιλεγόμενου» για την εκπαιδευτική κοινότητα, προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στα σχολεία όλης της χώρας.

Βαδίζουμε στο τέλος της χρονιάς (Γυμνάσια και Λύκεια είναι ήδη στη φάση των γραπτών εξετάσεων), όπου ο φόροτς εργασίας είναι στην κορύφωσή του και ταυτόχρονα υλοποιούνται σε όιλες τις σχολικές μονάδες της Αθμιας εκπαίδευσης προγραμματισμένες δράσεις (εκδρομές, εκπαιδευτικά προγράμματα στην τελική τους φάση, διαγωνισμοί, σχολικοί αγώνες, προετοιμασία σχολικών εορτών κ.α.) καθώς και οι διαδικασίες για την έκδοση τελικής βαθμολογίας.

Καλούμε τον υπουργό να αναθεωρήσει και να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο η οποία δε θα συμβάλλει παρά μόνο στην αναστάτωση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων».