ΣΠΑΡΤΗ. Το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης ευχαριστεί και εύχεται σε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων να υπάρχουν και να λειτουργούν «Ως Πολύκαρπος ελαία». Ευχαριστεί τους διοργανωτές το Π.Ι.Ο.Π και τον κύριο Γιάννη Μπαγιώκο, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την κυρία Ντία Τζανετέα, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Μηλιάκο, καθώς και τους χορηγούς Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Μ.Μ.Ε. Λακωνίας, Οινοποιητική Μονεμβασίας και τον κύριο Γιώργο Τσιμπίδη, το εστιατόριο Πεινολόγιον και τον κύριο Βασίλη Αντωναράκο, την Ποτούλα Βελουδάκη, τον Ellada tv και YouKnow.gr.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις ψυχές των εκδηλώσεων την Δόκτορα Φιλόλογο Μεταξία Παπαποστόλου τις καθηγήτριες Μ. Βελμάχου, Σ. Μπαγιώκου, Αγγ.Ξεκαλάκη, π.Ν.Τσάκο, Γ.Παναγιωτόπουλο, Χ.Γούλα, Μ.Δακουτρό, Αν.Νικόλαρου, Κ.Πάτσιου, Γ.Ζήτσας, Π.Κωνσταντάκη, Γ.Καρκαμπάση, Θ.Κοντάκο, στους σπουδαστές του Πιάνου, Βιολιού, Κλασικών Κρουστών, Παραδοσιακών Κρουστών, Βυζαντινής Μουσικής, Τραγουδιού, Κιθάρας, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Μπουζουκιού, Απαγγελίας, Ενόργανων συνόλων και Χορωδιακών Συνόλων.

Η Πολύτιμος και Πολύκαρπος ελαία βρήκε την ομορφιά της στους εκκλησιαστικούς ύμνους, στους μοναδικούς ζωγράφους από τον Μαλέα, Μονέ έως τον Μποκόρο, ποιητές από τον Κάλβο, Παλαμά, Βρετάκο, Ρίτσο μέχρι τις ποιήτριες Σάσα Φελούρη και Τούλα Τόλια, τους μουσικούς από την Παράδοση , τον Λάκωνα-1ο μαθητή του Μανώλη Καλομοίρη Γεώργιο Φελούρη, τον 1ο Μουσικό Ακαδημαϊκό-Ιδρυτή της εθνικής μουσικής μας σχολής και του Εθνικού Ωδείου Μανώλη Καλομοίρη μέχρι τον σημερινό Ακαδημαϊκό Θεόδωρο Αντωνίου.

Ο Θεόδωρος Αντωνίου έγραψε ειδικά και αφιέρωσε - για την συγκεκριμένη εκδήλωση τα έργα «Ελιά» σε ποίηση Κ.Παλαμά και «Ελαίας Κότινος» σε ποίηση Τ.Τόλια και παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δια χειρός Αδαμαντίας Τζανετέα τίμησε τον Ακαδημαϊκό-Αρχιμουσικό Θεόδωρο Αντωνίου σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στο ελληνικό πρότυπο που εμπνέει με το ήθος και τη στάση ζωής του - Στον Αρχιμουσικό – Μουσουργό Συνθέτη και Ακαδημαϊκό – κύριο Θεόδωρο Αντωνίου με πολλή χαρά και βαθειά συγκίνηση εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό για όσα μας έχει προσφέρει και εξακολουθεί απλόχερα να μας προσφέρει «Ως πολύκαρπος ελαία».

Εθνικό Ωδείο Σπάρτης


Κυριακή Χελιώτη


Μεταξία Παπαποστόλου