ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 1264 Δημοτικά σχολεία της Ευρώπης κατέλαβε το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου στο πλαίσιο του Διαγωνισμού για την Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών που εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό για να προστεθεί μεγαλύτερη αξία στην Ημέρα - όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα μπορεί να ψηφίζει ό, τι θεωρεί ως τη πιο καινοτόμο δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών- είτε λόγω της δημιουργικότητας, μεταβιβασιμότητας ή απλώς επειδή πραγματικά εκπροσωπεί το πνεύμα της ημέρας.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου … «έβγαλαν γλώσσα» (σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες, έπαιξαν με παροιμίες, τραγούδησαν και έφτιαξαν σημαιάκια).

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1264 σχολεία της Ευρώπης , 29 από την Ελλάδα ( μεταξύ αυτών 2 σχολεία από τη Θράκη, 11 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από την Ήπειρο, 7 από την Αθήνα και 7 από την Πελοπόννησο).

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης και το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης ήταν οι: Βασιλική Μπολτσή (ΠΕ05), Ελένη Κοκκινάκου (ΠΕ06), Αλεξάνδρα Γεν (ΠΕ07) με την αρωγή του Διευθυντή του σχολείου κ. Χανδόλια Σπ. και μετείχαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε το σχολείο ότι θα παραλάβει το βραβείο του εντός του Φεβρουαρίου.