ΚΑΣΤΟΡΙ. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διώροφη οικία, στην Τ. Κ. Καστόρειου Λακωνίας. Χθες το πρωί ώρα 11:00 στον πάνω μέρος του χωριού. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της κατοικίας είχε το τηγάνι στη φωτιά. Προφανώς λόγω απόσπασης της προσοχής της το λάδι άναψε με άμεσο αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η κουζίνα και η ξυλοσκεπή.
Ευτυχώς στο Καστόρι είναι σε ετοιμότητα η άτυπη Ομάδα άμεσης Επέμβασης – Πυρόσβεσης που συγκροτήθηκε στο χωριό και η οποία αρκετές φορές έχει ενεργήσει. Μέσα σε 10 λεπτά της ώρας είχε αναλάβει δράση και κατάφερε να προστατεύσει τις εφαπτόμενες κατοικίες, και ένα μικρό μέρος της καιόμενης. Η ηλικιωμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά για ιατρικές εξετάσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφθασε σε 30 λεπτά με 5 οχήματα και με 12 άνδρες συνεχίζοντας το έργο της άτυπης ομάδας Πυρόσβεσης Καστορείου. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Το περιστατικό που απείλησε δυο τρία σπίτια του χωριού έρχεται, δυστυχώς να επιβεβαιώσει τον επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα» κ. Χρήστο Αλεξάκο που είχε καταθέσει πρόταση για λειτουργία άτυπων ομάδων πυρόσβεσης σε κάθε χωριό αλλά δυστυχώς δεν εισακούσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Μάλιστα η δικαιολογία απο τον Δήμαρχο Σπάρτης Β. Βαλιώτη ήταν ότι ο Δήμος διαθέτει υδροφόρες και συνεργεία για τις δασικές πυρκαγιές. Να που αποδείχθηκε ότι οι συγκρότηση ομάδων άμεσης επέμβασης με πυρσοσβεστήρες και μέσα κατάλληλα για αστικές πυρκαγιάς είναι επιβελημένη. Ο Δήμος Σπάρτης είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναφέρει την πρόταση Αλεξάκου για να προλάβει άλλα περιστατικά σε όλα τα άλλα χωριά όπου δεν υπάρχουν εθελοντικές ομάδες. Θα είναι μεγάλη παράλειψη αν αυτό το γεγονός δεν νουθετήσει την Δημοτική Αρχή Σπάρτης.

Ευτυχώς που σώθηκε η ηλικιωμένη. Ευτυχώς που οι εθελοντές φρόντισαν η πυρκαγιά να μην περάσει τα πρώτα λεπτά στα γειτονικά σπίτια. Η κοινωνία πρέπει να τους ευγνωμονεί. Η τοπική κοινωνία τώρα κινητοποιείται για να συνδράμει την παθούσα.