Οι μεγάλες ελλείψεις καθηγητών και οι χαμένες διδακτικές ώρες οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας.

Συμπληρώνονται περίπου 3 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά παραμένουν ακόμα και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, αφού δεν διορίστηκαν καθηγητές.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλευρό τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αφού εξακολουθούν να είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε καθηγητές και χαμένες 100δες διδακτικές ώρες. Χαρακτηριστικά το εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις μάθημα «Ναυτικές Μηχανές», δεν διδάσκεται.

Το ίδιο ισχύει και με το μάθημα του «Ναυτικού Δικαίου» δεν υπάρχει ακόμα καθηγητής και δεν τους έχει δοθεί ούτε το σχολικό εγχειρίδιο! Αλλά και σε άλλα μαθήματα της ειδικότητας των μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού τα ίδια ισχύουν, δεν έχουν διδαχθεί καθόλου, αποτελούν κενό γράμμα στον προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει πως αν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να πάρουν πτυχίο του τομέα τους στο τέλος της φοίτησής των μαθητών.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους οι μαθητές, πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολικού τους κτιρίου, απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να διανεμηθούν άμεσα όλα τα σχολικά εγχειρίδια που δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη και να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες ή ζητούν να επαναπροσδιοριστεί η εξεταζόμενη ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αφού δεν τα διδάσκονται ακόμη.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης.
Ερωτούν τον υπουργό «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε άμεσα και γρήγορα να καλυφτούν τα κενά στο 1ο ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών και να δοθούν τα βιβλία που έχουν καθυστερήσει και γενικότερα να υλοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών;»