Καλεί τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, επικεφαλής της Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με την υπογραφή του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ΑΕΙ ΤΕΙ καταδικάζει την επιλογή του Υπουργού Γαβρόγλου και τον καλεί να αποσύρει ότι πλήττει την Σπάρτη σε σχέση με ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι ίσως η πρώτη φορά που καταδικάζεται και καταγγέλλεται Κυβερνητική Πολιτική από σημαίνον στέλεχος του Σύριζα στη Λακωνία.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής Γαβρόγλου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, που λειτουργούν στη Σπάρτη. Πρόταση, που έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό στόχο και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία.

Ανυποχώρητα εμμένει και παραμένει σταθερός στην ομόφωνη θέση του η οποία διατυπώθηκε στη σύσκεψη των θεσμικών φορέων- ενεργών πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018 στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία της κας Αντιπεριφερειάρχη, να μην μετακινηθεί δηλαδή κανένα από τα ανωτέρω πανεπιστημιακά τμήματα, που λειτουργούν στην πόλη της Σπάρτης, όπως προβλέπει η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής.

Καλεί τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες και να καθοριστεί άμεσα το ραντεβού, που έχει ζητηθεί από τους φορείς της Λακωνίας.
Η ηγεσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να αφουγκραστεί την αγωνία και τη θέληση της Τοπικής Κοινωνίας και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην πόλη μας αυξάνοντας την κρατική επιχορήγηση. Να σταματήσουν άμεσα οι οποιεσδήποτε συζητήσεις για αποσπασματικές μεταβολές, που χωρίς στρατηγική και κατεύθυνση υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα και η ελληνική κοινωνία περνά την μεγαλύτερη δοκιμασία, η διέξοδος από την κρίση, θα έλθει μέσα από την Παιδεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Καλεί τέλος και αυτός τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου και ολόκληρης της Λακωνίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.00, στο πάρκο «ΟΤΕ», διεκδικώντας την παραμονή των υπαρχόντων αλλά και λειτουργία νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Σπάρτη.