ΣΠΑΡΤΗ. Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα της Νοσηλευτικής Σχολής στη Σπάρτη με τους φοιτητές του τμήματος να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και ποιότητα σπουδών. Οι φοιτητές-νοσηλευτές ζητούν την άμεση μετακίνηση του τμήματος στην Τρίπολη, αφού το Νοσοκομείο της πόλης δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να στηρίξει την κλινική εκπαίδευσή τους.
Την Τρίτη το βράδυ η γενική συνέλευση των φοιτητών της νοσηλευτικής Σπάρτης αποφάσισε την κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η σχολή, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Την Πέμπτη το πρωί οι φοιτητές προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία.
Φαίνεται ότι από την ίδρυση του τμήματος της Νοσηλευτικής σχολής του τμήματος Πελοποννήσου στην πόλη της Σπάρτης η ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών του νοσοκομείου ήταν αναγκαία και η σημερινή διοίκησή του τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό των φοιτητών, σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Σωτήρη Μπότσιου στην κάμερα του Notos Press.
Η κατάληψη της Νοσηλευτικής σχολής αναμένεται να διαρκέσει μια με δύο εβδομάδες για να κατορθώσουν οι φοιτητές να μην χάσουν την εξεταστική ενώ ταυτόχρονα οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού, που συστεγάζονται με τη Νοσηλευτική, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Τετάρτη αποφάσισε να μην στηρίξει την κατάληψη της Νοσηλευτικής.