ΝΕΑΠΟΛΗ. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ARCH International παρουσιάζει το Pavlopetri Watch Day: ένα τριήμερο εκδηλώσεων για τον αρχαίο βυθισμένο οικισμό Παυλοπέτρι Λακωνίας. Οι δωρεάν εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Νεάπολη και την Ελαφόνησο από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου 2019.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις του Pavlopetri Watch Day περιλαμβάνουν και ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ θαλάσσιας οικολογίας, το Pavlopetri Eco–Marine Film Festival, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι επισκέπτες θα έχουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ για το θαλάσσιο περιβάλλον, να λάβουν μέρος σε έναν πρωινό περίπατο/τρέξιμο/βόλτα με ποδήλατο και να συμμετάσχουν σε υποβρύχιες ξεναγήσεις με αναπνευστήρα στον αρχαιολογικό χώρο.

Το πρόγραμμα του Pavlopetri Watch Day

Παρασκευή 19 Ιουλίου

11:00 πμ – Εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Νεάπολης Βοιών. Ένα παιχνίδι ανακάλυψης μέσα στο Μουσείο.

19:00 μμ – Προβολή του ντοκιμαντέρ Άκρα της Δήμητρας Μπαμπαδήμα.

21:30 μμ – Προβολή του ντοκιμαντέρ Guardians of the Aegean του Όμηρου Ευαγγελινού.

Σάββατο 20 Ιουλίου

11:00 πμ – Υποβρύχιες ξεναγήσεις με αναπνευστήρα στον αρχαιολογικό χώρο στο Παυλοπέτρι. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

19:00 μμ – Προβολή του ντοκιμαντέρ Akra Malea του Νίκου Νταγιαντά. Πρόκειται για μια παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών.

20:30 μμ – Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Ελαφονήσου Κυρία Έφη Λιάρου

Παρουσίαση από τη Δέσποινα Κουτσούμπα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ενός σχεδίου διαχείρισης για το Παυλοπέτρι.

21:30 μμ – Προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic Drain the Oceans: Legends of Atlantis. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Κυριακή 21 Ιουλίου

08:00 πμ– Περίπατος, τρέξιμο, βόλτα με ποδήλατο από το Λιμανάκι Νεάπολης μέχρι το Παυλοπέτρι.

11:00 πμ – Προβολή της ταινίας της Pixar, Ψάχνοντας τον Νέμο. Η προβολή θα είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

19:00 μμ – Προβολή έξι μικρού μήκους ταινιών που βραβεύτηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ωκεανών το 2019. Προβολή με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

21:30 μμ – Προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ A Plastic Ocean για το πως ο ωκεανός γεμίζει με πλαστικά σκουπίδια και ποιες είναι οι συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή. Ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.


Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Limira Mare στη Νεάπολη Λακωνίας.