ΣΠΑΡΤΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, θεωρητικού και πρακτικού επιπέδου πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. Στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείο, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποίησαν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και διασώστες Ιωάννης Κληροδέτης, Πολυτίμη Σταθάκου και Βασιλική Πρόγγα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε τον εθελοντικό χαρακτήρα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία από το 1978 επιχειρεί σε καταστάσεις έκτακτης εθνικής ανάγκης και μαζικές καταστροφές σε Ελλάδα και εξωτερικό, για παροχή πρώτων βοηθειών, υποστήριξη ζωής και πρόληψης κινδύνων, αλλά και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές της δράσεις με τη μεταφορά και διανομή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγέντες πληθυσμούς από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοστιβάδες, μαζικά ατυχήματα και ανθρωπιστικές κρίσεις λόγω πολεμικών συγκρούσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε το όφελος για τους εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι θα μπορέσουν υπεύθυνα να διδαχθούν πρακτικές του πώς προσφέρουμε Α’ Βοήθειες σε ενήλικες αλλά και προπάντων σε παιδιά.