"Ο υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου Γεωργίας στις πρώτες του τοποθετήσεις επέδειξε ατολμία και απέφυγε την αναφορά σε μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν αναφέρθηκε στην επαρκή χρηματοδότηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, παρ’ όλες τις αυξημένες φιλοδοξίες της, ούτε στην αντιμετώπιση των συνεπειών από το BREXIT. Δεν αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά κυρίως στη μεγάλη απειλή από την κλιματική κρίση.

Η αναφορά σε καθορισμό ελάχιστου αριθμού εκταρίων που πρέπει να διαθέτουν οι γεωργοί για να έχουν πρόσβαση σε άμεση στήριξη, μαζί με την εξωτερική σύγκλιση που επίσης δεν αναφέρθηκε, αποτελούν για μας σημαντικά θέματα της νέας ΚΑΠ στα οποία η χώρα μας θα πρέπει να αντικρούσει τις πιθανές ακραίες προτάσεις.

Δεν απαντά στο τι είδους gεωργία και παραγωγή τροφίμων θέλουμε και σε ποια κατεύθυνση σκοπεύει να κατευθύνει το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της παλαιότερης Κοινής Πολιτικής της Ένωσης.

Από την άλλη καλωσορίζουμε τις δηλώσεις του για στήριξη των οικογενειακών gεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες είναι κύριο χαρακτηριστικό της Ελληνικής Γεωργίας και αποτελεί προτεραιότητα και για μας. Ακόμη, καλωσορίζουμε την υιοθέτηση της σταδιακής εσωτερικής σύγκλισης δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που σήμερα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ, οφείλουν να διαφυλάξουν τη συνέχεια της κεντρικής πολιτικής της χώρας μας όπως χαράχθηκε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα στα σημεία που οι προθέσεις δεν γίνονται σαφείς. Στόχος κύριος ήταν και είναι, να προστατευθεί αλλά και να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών.

Καλούμε επίσης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ώστε να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία μέσω της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ.»