01 Δεκεμβρίου 2019, Βαμβακού Λακωνίας

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ο τελευταίος μήνας του έτους από ότι μία εκδρομή; Υπάρχει καλύτερη εκδρομή από μία εξόρμηση σε ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο Kόσμο; Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019, η Vamvakou Revival σας καλεί να υποδεχθείτε μαζί τον πιο εορταστικό, χρωματιστό και μυρωδάτο μήνα του έτους, με μία ολοήμερη εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), κατά τη διάρκεια της οποίας περιλαμβάνονται ξενάγηση και περιήγηση στο κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, βόλτα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το Κανάλι, συμμετοχή στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί και γευστικά διαλείμματα με εδέσματα και ροφήματα στις επιχειρήσεις εστίασης του κέντρου.

Ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται κάθε χρόνο σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο Kόσμο. Οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσε-ων με ελεύθερη είσοδο για όλους συνθέτουν ένα μοναδικό εορταστικό σκηνικό.

Η Vamvakou Revival καλεί μικρούς και μεγάλους να παρασυρθούν από το πνεύμα των Χριστουγέννων και να δημιουργήσουν τις δικές τους εορταστικές στιγμές και αναμνήσεις σε μια εκδρομή στο μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμού, παιδείας, τέχνης, αθλητισμού και αναψυχής της χώρας μας. Η εκδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αναχώρηση με λεωφορείο από Σπάρτη προς Αθήνα, 10:00

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης και

Αναχώρηση με λεωφορείο από Αθήνα προς Σπάρτη, 20:00

Σημείο συνάντησης: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συμμετοχή 10 ευρώ/άτομο

*Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα info@vamvakourevival.org και 2731-0-76233. O μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 50 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνέργειες στον τομέα του πολιτισμού

Η Vamvakou Revival στο πλαίσιο των συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού με εξέχοντες οργανισμούς και φορείς, έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκδηλώσεις και προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν και προβάλλονται στη Βαμβακού, ενώ ήρθε η ώρα να ταξιδέψει η Vam-vakou Revival στο ΚΠΙΣΝ. Για να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο σημείο συνάντησής μας και με ποιο το α-ντικείμενο συνεργασίας μας;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.vamvakourevival.org

Λίγα λόγια για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπόσημο, περιβαλλοντικό πρότυπο και παράλληλα μητροπολιτικό πολιτιστικό προορισμό. Είναι ένας δημόσιος χώρος, με ελεύθερη πρόσβαση και διαπλαστική συμμετοχή του κοινού σε ένα πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσε-ων και δράσεων. Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο με την ολοκλήρωση του έργου το παρέδωσε στην Ελληνική Κοινωνία. Η ΚΠΙΣΝ Α.Ε. είναι κοινωφελής οργανισμός και έχει ως σκοπό τη συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει τον δικό της προγραμματισμό πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Από τον Αύγουστο του 2016, όταν άνοιξε τις πόρτες του στον κοινό, μέχρι σήμερα, το ΚΠΙΣΝ αγαπήθηκε από τον κόσμο και η επισκεψιμότητά του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όταν οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν ξεπερνούσαν τις 700.000 επισκέψεις, το 2017, τον πρώτο πλήρη χρόνο λειτουργίας του, το ΚΠΙΣΝ δέχτηκε περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις, το 2018 5,3 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 76%, ενώ το 2019, με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 6 εκατομμύρια.

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Η Αναβίωση της Βαμβακούς” (Vamvakou Revival), με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg