ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Ενδιαφέρουσες βραδιές λογοτεχνίας έρχονται το 2020 στο σχολείο της Βαμβακούς, βραδιές με ανατροπές, συζήτηση και ιδιαίτερες απόψεις! Μία διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής επιδιώκει να πραγματοποιήσει η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της νέας πολιτιστικής ενότητας που εγκαινιάζει τον Ιανουάριο του 2020. Κάθε συνάντηση μας κι ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου από τη νέα γενιά, αλλά και την παλιά φρουρά του συγγραφικού κόσμου. Άνθρωποι που μέσα από τη γλαφυρή τους πένα σκιαγραφούν την πραγματικότητα ή μια δική τους πραγματικότητα. Κάθε βραδιά θα αποτελέσει έναν ανοιχτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, για εξελίξεις και γεγονότα.

Ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων περιλαμβάνει 6 παρουσιάσεις καταξιωμένων συγγραφέων εντός του έτους, καθένας εκ των οποίων, ανά δύο μήνες, έρχεται στη Βαμβακού και ξεδιπλώνει τους σημαντικότερους σταθμούς της λογοτεχνικής καριέρας του, τις πτυχές της προσωπικότητάς του, καθώς και την προσωπική του αλήθεια σε θέματα του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι.

Ο Χρήστος Φλουρής στη Βαμβακού

Το πρώτο μας ραντεβού δίνεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο σχολείο του χωριού. Η Vamvakou Revival υποδέχεται τον Χρήστο Φλουρή για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Λίγα λόγια για το Χρήστο Φλουρή

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1969, σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στη φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istitutto Universitario Orientale, στη Νάπολη της Ιταλίας. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει γράψει: Υπόθεση Μανδραγόρας (εκδόσεις Ελκυστής), Χάρτινες μνήμες (εκδόσεις Διόπτρα), Marea (εκδόσεις Ανάτυπο), Σχεδόν αθόρυβα (Άνεμος Εκδοτική), Σπίθα (Άνεμος Εκδοτική, Ιφιγένειες (Άνεμος Εκδοτική), Ενδόμυχα (εκδόσεις Χαραμάδα).

Περιεχόμενο κάθε συνάντησης - βραδιάς

Η παρουσίαση του βιογραφικού των συγγραφέων θα γίνεται σπονδυλωτά μέσα από την επίδραση που είχαν τα βιώματά τους στο συγγραφικό τους έργο. Στη συνέχεια, θα φωτίζονται απόψεις και τοποθετήσεις ευρύτερης θεματικής, που αναδεικνύονται μέσα από τα βιβλία τους, ενώ θα γίνεται παράλληλη αναφορά στις επιρροές που δέχτηκαν από άλλους λογοτέχνες. Θα ακολουθεί διάλογος για θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας με τους παρευρισκομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς | Είσοδος δωρεάν.