ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Κάθε μέρα, η Βαμβακού αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια. Τα Σαββατοκύριακα όμως, κρύβουν και κάτι διαφορετικό για τον καθένα: βραδιές αφιερωμένες στις τέχνες και τον πολιτισμό, δραστηριότητες για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε επιστήμες και τεχνολογίες στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδι, εξορμήσεις και περιηγήσεις στο βουνό, ορεινή ποδηλασία και γευστικές εκπλήξεις. Όλα αυτά θα τα βρείτε σε ένα μικρό ορεινό χωριό στον Πάρνωνα που αναβιώνει, τη Βαμβακού!

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Χρήστος Φλουρής έρχεται στη Βαμβακού!

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, η Vamvakou Revival υποδέχεται τον Χρήστο Φλουρή για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο πλαίσιο της νέας πολιτιστικής ενότητας που εγκαινιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, τις βραδιές λογοτεχνίας. Κάθε συνάντησή μας κι ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου από τη νέα γενιά, αλλά και την παλιά φρουρά του συγγραφικού κόσμου. Κάθε βραδιά θα αποτελέσει έναν ανοιχτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, για εξελίξεις και γεγονότα.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς

Είσοδος δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Φλουρή

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1969, σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στη φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istitutto Universitario Orientale, στη Νάπολη της Ιταλίας. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει γράψει: Υπόθεση Μανδραγόρας (εκδόσεις Ελκυστής), Χάρτινες μνήμες (εκδόσεις Διόπτρα), Marea (εκδόσεις Ανάτυπο), Σχεδόν αθόρυβα (Άνεμος Εκδοτική), Σπίθα (Άνεμος Εκδοτική, Ιφιγένειες (Άνεμος Εκδοτική), Ενδόμυχα (εκδόσεις Χαραμάδα).

Μαθήματα στο V.Lab

Τα δωρεάν μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) συνεχίζονται με τη μηχανική και τα μαθηματικά να έχουν την τιμητική τους.

Το εργαστήριο μηχανικής περιμένει μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, καλούμε μαθητές Γυμνασίου, 15:00-16:30, και μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, 16:30-18:00, στο καινοτόμο εργαστήριο μηχανικής του V.Lab, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πρωτότυπες κατασκευές, να δημιουργήσουν και να τυπώσουν τρισδιάστατα ό,τι βάλει ο νους τους.

Μαθηματικά παιχνίδια, γρίφοι & λογική για μαθητές Β’-Δ’ και Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ενισχύουμε την κατανόηση των μαθητών στο πώς κατασκευάζονται και λύνονται μαθηματικά προβλήματα, καθιστώντας τις μαθηματικές έννοιες χειροπιαστές και εύκολα κατανοήσιμες. Οι μαθητές Β’-Δ’ Δημοτικού, στις 12:00-13:30, ταξιδεύουν στον κόσμο των μαθηματικών με τη χρήση του προγράμματος Osmo και με διασκεδαστικά παιχνίδια στα tablets, ενώ στις 13:30-15:00, οι μαθητές Ε’-Στ’ Δημοτικού, λύνουν μαθηματικούς γρίφους μέσα από ευχάριστες δοκιμασίες.

Εσείς ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή; Βρείτε την αίτηση συμμετοχής στα δωρεάν προσφερόμενα μαθήματα στο www.vamvakourevival.org, συμπληρώστε την και στείλτε την στο v.lab@vamvakourevival.org.

Λίγα λόγια για το V.Lab

To V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο στο ορεινό χωριό Βαμβακού Λακωνίας, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και λειτουργεί από την ομάδα Vamvakou Revival, με σκοπό να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο μαγευτικό κόσμο των STEΑΜ (Science Technology Engineering Arts Mathematics). Ζήστε συναρπαστικές τεχνολογικές και επιστημονικές εμπειρίες, κάθε Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού, μέσα από ολοκληρωμένους κύκλους μαθημάτων και αυτοτελή εργαστήρια.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιχνίδι για τα παιδιά

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, LEGO κατασκευές και ξεγνοιασιά περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο τους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς.

Επιστροφή στη φύση, εικαστικά

Τα παιδιά 6-12 ετών και οι οικογένειές τους καλούνται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 12:00, με βοηθούς τους χρώματα, πινέλα και πίνακες, να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τη δράση μεγάλων ζωγράφων ανά τα χρόνια της καλλιτεχνικής τους πορείας. Ζωγράφοι που άφησαν τις ρίζες τους θα οδηγούν τους νέους μικρούς καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν το δικό τους μοναδικό τοπίο.

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή

Διάρκεια: 120’

Είσοδος δωρεάν.

Παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όλο το Σαββατοκύριακο!

Στο σχολείο της Βαμβακούς, οι μικροί επισκέπτες, 1,5 ετών και άνω, μπορούν να βρουν πολύχρωμα τουβλάκια LEGO και με τη φαντασία τους να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές κατασκευές. Στον προαύλιο χώρο του, θα βρείτε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ και εξοπλισμό για άθληση και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Κάτω από την πλατεία της Βαμβακούς, μία σύγχρονη παιδική χαρά με όργανα γυμναστικής, σκάκι, ξύλινο ποδοσφαιράκι, κούνιες και μια σειρά από άλλα παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως. Η παιδική χαρά λειτουργεί 08:00 – 22:00, καθημερινά.

Δραστηριότητες στο βουνό

Καθημερινά περιμένουν τους λάτρεις της φύσης και της άθλησης, και όχι μόνο, οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, εξερευνήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό και το βουνό του Πάρνωνα. Οι εναλλαγές του τοπίου και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, τα ξωκλήσια και οι πηγές κρυμμένα στο δάσος θα σας ανταμείψουν.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα Ιανουαρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.vamvakourevival.org/assets/Vamvakou_Brochure_January_Web.pdf