ΝΑΥΠΛΙΟ. Ξαφνικά η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι. Ένα αλησμόνητο τραγούδι πλημμύριζε δρόμους και αυλές. Οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια. Χειροκροτούσαν και τραγουδούσαν όλοι.
Τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο επιστράτευσε ένας Ναυπλιώτης για να ψυχαγωγήσει την γειτονιά εν καιρώ καραντίνας.

Η εξέλιξη της λατέρνας...

Ο Σπύρος Παναγιώταρος εξέπληξε τους γείτονές του στην Αγία Κυριακή Ναυπλίου όταν εμφανίστηκε με ένα αυτοσχέδιο ποδήλατο, στο οποίο είχε προσαρμόσει μια οθόνη η οποία προέβαλλε σκηνές και τραγούδια από ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού σινεμά.
Με αυτόν τον τρόπο ανέλαβε να εμψυχώσει τους ανθρώπους που μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεσηκώνοντας την γειτονιά.
Το τρίκυκλο ποδήλατο μετατράπηκε σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Οι περίοικοι χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους στο ήσυχο αυτό στενάκι της πόλης του Ναυπλίου, επικροτώντας την πρωτοβουλία αυτή που πήρε ο γείτονάς τους, η οποία συνοδευόταν με μια ευφάνταστη ιδέα.
Το κομμάτι που έπαιζε δεν είναι τυχαίο «Κάντε Υπομονή, κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός…» τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στην ταινία του 1965 «Μοντέρνα Σταχτομπούτα» σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.