ΣΠΑΡΤΗ. Συνεδρίαση με περιεχόμενο ήταν αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Τόσο οι εισηγήσεις για το θέμα της ΔΕΥΑΣ όσο και οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης ανέδειξαν θέματα και ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση του Δήμου Σπάρτης είναι ότι αποκαλύπτεται πλέον η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής όχι μόνον να διοικήσει αλλά και να διαχειριστεί θέματα που προκύπτουν. Η επιλογή του Δημάρχου Πέτρου Δούκα, ενός ανθρώπου με καλές προθέσεις, να ασκεί μόνον επιτελικό ρόλο φαίνεται λανθασμένη, ενώ το ύφος των περισσότερων συνεργατών του όταν ελέγχονται και όταν αναφέρονται στον Δήμο είναι τουλάχιστον ακατάλληλο.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε εποικοδομητικό έλεγχο με κόσμιο και ψύχραιμο ύφος. Οι δεκάδες αναφορές και προτάσεις θα απαντηθούν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους σύμφωνα με εντολή του Πέτρου Δούκα. Οι επικεφαλής των Παρατάξεων Αργειτάκος, Βαλιώτης και Βουνάσης αναφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΣ με προτάσεις, θέσεις και σαφή τοποθέτηση κατά των αυξήσεων του Τιμολογίου της Επιχείρησης. Ο Δήμαρχος σχετικά ανέφερε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΣ αν δεν γίνουν αυξήσεις η Επιχείρηση θα βουλιάξει αφού ήδη κάθε μήνα «μπαίνει βαθιά μέσα».

Ο Σταύρος Αργειτάκος που παρουσίασε την θέση της Παράταξής του για την ΔΕΥΑΣ έκανε έκκληση για συναινετικό κλίμα και λύσεις εναλλακτικές και όχι αυξήσεις. Σε αναφορές της συμπολίτευσης ότι παρέλαβε χάος από την προηγούμενη δημοτική αρχή ο Βαγγέλης Βαλιώτης ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί.

Απ’ ότι φαίνεται μετά τον πρώτο χρόνο αναμονής – ανοχής το Δημοτικό Συμβούλιο επιστρέφει στην αναγκαία «κανονικότητα» που υπαγορεύει η Δημοκρατία και επιβάλει η ετυμηγορία των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.