ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Οι chóres της Μαρίνας Σάττι

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Λάιος Μπάρντος από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

Η εκδήλωση στη Λακωνία θα φιλοξενηθεί στην πλατεία του Πύργου Τζανετάκη στη νήσο Κρανάη στο Γύθειο και στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά, ως ακολούθως:

  • Γύθειο, νήσος Κρανάη, Πλατεία Πύργου Τζανετάκη

27 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30

Η είσοδος στην εκδήλωση για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 250.

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marina-satti-chores-2/

  • Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά, Πλατεία Κάτω Πύλης

28 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30

Για την είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά θα καταβάλλεται το αντίτιμο της εισόδου, το οποίο ανέρχεται στα 12 € το ακέραιο και 6 € το μειωμένο.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 150.

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marina-satti-chores-3/

Σημειώνεται ότι και στους δύο χώρους οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι θεατές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της παράστασης θα πρέπει να επιδεικνύουν τα δελτία εισόδου (είτε τυπωμένα είτε ηλεκτρονικά).

Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την προσέλευσή του και μέχρι την τοποθέτησή του, καθώς και κατά την έξοδό του (Κ.Υ.Α. αρ. Δ1α/γ.π., ΦΕΚ 2798/β/11.7.2020).

Μετά την έναρξη των εκδηλώσεων, η είσοδος στο κοινό δεν θα επιτρέπεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στους ιστοτόπους των φορέων:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos/

Εθνική Λυρική Σκηνή: https://www.nationalopera.gr/els/alloi-xoroi/item/3275-oli-i-ellada-enas-politismos