ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι την κατάσταση που επικρατεί σε παραλία που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στην οποία, εταιρεία που μέχρι πρότινος μετέφερε ξυλεία, μέσω θυγατρικής της, μετέβαλε τη λειτουργία της και πλέον στις δραστηριότητές της εντάχθηκαν οι μεταφορές τοξικών, χημικών και επικίνδυνων υλικών.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός αυτό και ζητούν η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα να εκτελείται στο πλαίσιο συγκεκριμένων περιβαλλοντικών μελετών και κατά τρόπο ώστε να μην καθίσταται η διαβίωση στην περιοχή για τους κατοίκους της επικίνδυνη ή αφόρητη.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής:

«Η κατάσταση εδώ είναι αφόρητη! Η παραδεισένια παραλία της Αγάπης στο Λουτράκι μετατράπηκε σε περιβαλλοντική βόμβα… Συνεχίζεται η ρύπανση της θάλασσας με τις τρύπιες δαγκάνες των γερανών να διαχέουν τα υλικά από το αμπάρι του πλοίου, στη θάλασσα, στην προβλήτα και κατόπιν στις καρότσες των φορτηγών που περιμένουν ουρές, φράζοντας τον μοναδικό δρόμο εισόδου και εξόδου του οικισμού.

Συνεχίζεται η ρύπανση του αέρα με τα χημικά και το θειάφι να παρασύρονται και να διασπείρονται παντού προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα και κνησμό στα μάτια των κατοίκων.

Συνεχίζεται η ηχορύπανση! Όλο το βράδυ με τις μηχανές των πλοίων και από τα ξημερώματα έως και τη νύχτα με δεκάδες φορτηγά να πηγαινοέρχονται και να κορνάρουν, 2 τεράστιους γερανούς και μια μπουλντόζα να δουλεύουν παράλληλα με τις μηχανές του καραβιού…»

Ειδήσεις σήμερα:

Πολλά «ορφανά» ακίνητα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να περάσουν στο Δημόσιο!

Το lockdown και οι διάσημοι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί. Δείτε τι συμβαίνει και στην Πελοπόννησο!

Κι όμως ο Ποινικός Κώδικας ευνοεί το κάθαρμα της Πάτρας