Συνεχίζει η Vamvakou Revival με e-κδηλώσεις και e-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Για τον Νοέμβριο, ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, η Καινοτομία και η Ψυχαγωγία, αλλά και η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο που ενδιαφέρεται, παραμένουν ενεργό κομμάτι του εγχειρήματός και της δράσης της Vamvakou Revival. Ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας καθιστούν εκ νέου αναγκαία την αναστολή των δια ζώσης δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Έτσι όλα τα προγράμματτα της πρωτοβουλίας μεταφέρονται σε ψηφιακό περιβάλλον. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από τα διαδικτυακά προγράμματα που υλοποιεί η Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Με e-κδηλώσεις και e-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, γεφυρώνονται οι αποστάσεις.

• To Σάββατο 14/11, η αστροφυσικός Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού παρουσιάζει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο μηχανισμό με γρανάζια, σε μια διαδικτυακή συνάντηση κατάλληλη για όλους (12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex)

• Το Σάββατο 21/11, παιδιά 4-7 ετών μαζί με τους γονείς τους, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό θα ζωντανέψουν από τις οθόνες τους εικόνες από το παραμύθι “Leaves” του David Ezra Stein (12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex), με οδηγό τη Φλώρα Καλομοίρη.

Κάθε Σαββατοκύριακο του μήνα και μία διαδικτυακή δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά 6-12 ετών

• Το Σάββατο 14/11, δημιουργώντας ένα φθινοπωρινό δέντρο με οδηγό την παλάμη μας, μαθαίνουμε για τη φύση σε όλες τις εποχές της και παίζουμε παντομίμα από απόσταση (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex).

• Ο άκακος αγκαθωτός φίλος μας, ο σκαντζόχοιρος, που θα τον χρωματίζουν τα παιδιά και η κρεμάλα με φθινοπωρινές λέξεις έρχονται το Σάββατο 21/11 (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex).

• Αποχαιρετισμός του γλυκού Νοέμβρη με πολύχρωμα βεγγαλικά και έναν κρυμμένο μελένιο θησαυρό, όλο γλύκα και χρυσόσκονη (29/11, 12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex).

Και δεν τελειώσαμε εδώ

Την Κυριακή 15/11, τα προγράμματα του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επιστρέφουν… σε online μορφή!

• Αναλύεται γιατί είναι σκόπιμη η εξερεύνηση του διαστήματος, οι εφευρέσεις της ΝASA στην καθημερινή μας ζωή και κατασκευή προσωπικής (!) διαστημοσυσκευή, με οδηγό τη Δώρα Κουρκούλη (15/11, 12:00-14:00, σύνδεση μέσω Webex).

• Το εξ αποστάσεως εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού του Τhe Tipping Point έρχεται την Κυριακή 22/11 και μαθητές Λυκείου μπορούν να «συναντήσουν» μέσω live video επαγγελματίες από διάφορους κλάδους από την άνεση του σπιτιού τους (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Zoom). Οι διέξοδοι ενός εφήβου στις Ανθρωπιστικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.

• Το Σάββατο 28/11, είναι προσκεκλημένοι οι μικροί φίλοι 8-12 ετών, σε ένα ταχύρρυθμο εργαστήριο ρομποτικής από το V.Lab στο σπίτι τους (16:00-19:00, σύνδεση μέσω Webex)! Παρέα τους στον κυβερνοχώρο θα είναι η ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αναλυτικές οδηγίες κράτησης και σύνδεσης θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.vamvakourevival.org/events/