ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ελάχιστες ίσως επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα έχουν τόσο ανεπτυγμένο και ζωντανό το αίσθημα της αποζημίωσης, της ανταπόδοσης και της συμβολικής διόρθωσης. Η εταιρεία «Καρέλιας» είναι μια από αυτές. Πρόκειται για την εταιρεία που παράγει πολλά εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων που αναγράφουν ότι το προϊόν βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ποιος δεν γνωρίζει άραγε ότι πολλές μορφές καρκίνου οφείλονται στο κάπνισμα.

Ωστόσο η εταιρεία «Καρέλιας» μέσα από μια νομοτελειακή καταδίκη - αθώωση της, αφού κάποιος πρέπει να παράγει και τα τσιγάρα, κάθε χρόνο φροντίζει από τον πλούτο που δημιουργεί η πώληση των τσιγάρων να επιστρέφει μέρος του στους εργαζόμενους.

Φέτος ξεπέρασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ οι παροχές της Καρέλια Α.Ε. προς τους εργαζομένους της, όπως επίσης σε φορείς και ιδρύματα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σε προσωπικό του μήνυμα προς τους εργαζομένους ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γ. Καρέλιας, καθώς φέτος οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης εορτής εργαζομένων της εταιρείας. Στις οικονομικές ενισχύσεις περιλαμβάνονται:

H έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος €250 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500 καθαρά.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2020, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση €500 καθαρά.

Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2020.

Επιπλέον των παραπάνω και λόγω του γεγονότος ότι ειδικά φέτος δεν θα ισχύσει το επίδομα παρουσίας για ευνόητους λόγους:

Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των € 1.250 καθαρά. Ειδικότερα όμως, οι εργαζόμενοι των οποίων:

οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €2.500, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση πέραν των €1.250, επιπλέον € 500, δηλαδή €1.750 καθαρά συνολικά.

οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €1.700, θα λάβουν πέραν των €1.250 και των €500, επιπλέον €400, δηλαδή €2.150 καθαρά συνολικά.

οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €1.200, θα λάβουν πέραν των €1.250 και των €500 και των €400, επιπλέον €300, δηλαδή €2.450 καθαρά συνολικά.

Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς α ανέλθει σε €1.000 καθαρά.

Οικονομικές ενισχύσεις φορέων

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. συνεχίζει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση κοινωφελών φορέων που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των € 700.000 τους εξής φορείς:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των €50.000

Τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των €60.000

Τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €50.000

Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των €125.000 για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικών σταθμών μέσω της εγκατάστασης νέων συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν των €70.000

Τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Καλαμάτας για το Κοινωνικό Φαρμακείο, με το ποσόν των €50.000

Το Κέντρο Φροντίδας Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των €100.000

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσόν των €120.000

Oι έκτακτες αυτές παροχές προς τους εργαζομένους, οι οποίες αναλύονται πιο πάνω, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα €3.500.000.